FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az új nemzedékért folyt a párbeszéd Pécsen

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztosának részvételével zajlott kedden az a fórum, amelyen civilek véleményét hallgatta meg a kormányzat Pécsett.

 

A kormány az Új Nemzedék Jövőjéért program segítségével kíván új irányt adni a nemzeti ifjúságpolitikának, ennek részleteit pedig az érintettekkel, azaz az ifjúsági szervezetekkel folytatott párbeszéd során dolgozzák ki őszig. Ennek a folyamatnak egyik állomását tartották Pécsett kedden a miniszteri biztos részvételével.

Mint azt Mihalovics Péter biztos a rendezvény előtt újságíróknak elmondta, egy erős Magyarország megvalósításához szükséges erőforrás a fiatalokban, az új nemzedékben található. „Csak velük együttműködve lehet olyan országot építeni, amely biztonságot és jövőképet nyújt. Éppen ezért az ifjúság ügyét ezentúl stratégiai területként kell kezelnünk” – így a fiatal szakember.

A kormány megbízásából egy új és egységes szemléletre épülő ifjúságpolitika alapjait kívánja lerakni a tárca, amelynek alapjául a minap elkészült vitairat szolgál. A dokumentum célja, hogy megalapozza az új ifjúságpolitikai stratégia irányvonalát és szemléletét. A vitairatot a nyár folyamán az ország több településén is bemutatják. Így történt ez kedden Pécsett is, a Párbeszéd az Új Nemzedék Jövőjéért programsorozat keretein belül.

Mihalovics Péter aláhúzta: a stratégiaalkotás folyamatába lépve szükségesnek látta, hogy a helyi ifjúsági referensek, szakmai szervezetek, hallgatói önkormányzatok, és további civil szervezetek is részt vegyenek azon a konzultáción, amelyen a vitairat egyes részeit véleményezik. Csak az ő segítségükkel lehet teljes a majdani program.

Csizi Péter, a rendezvényen köszöntőt tartó országgyűlési képviselő, pécsi alpolgármester azt mondta: a kormány kiemelt feladatai között szerepel, hogy segítséget nyújtson a fiataloknak, meghallgassa problémáikat, s igyekezzen azok megoldásában is partner lenni. Hozzátette: a szerdai rendezvény jó apropó arra, hogy közvetlenül az érintettek segítségével formálódjon a program, s a mai fiatalok részesévé váljanak a róluk szóló döntéseknek.

 

Módosítás dátuma: 2011. július 26. kedd, 23:40  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Bertan Judit a köznevelési államtitkár, a felsőoktatásira várni kell

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával a kormány a jólétet és a testi-lelki egyensúly erősítését közvetlenül érintő területeket együttesen szeretné irányítani - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Fontosnak tartja a család és a közszolgálat területén az életpályák megerősítését. "Újragondoltuk a minisztérium szerkezetét, melyben fontos a kereszténydemokrata karakter, ezért a frakcióban több államtitkár is a KDNP-ből származik" - foglalta össze az államtitkárjelölteket bemutató június 10-ei sajtótájékoztatón.

Bővebben...