FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Társadalmi vita az ifjúságpolitikai stratégiáról mr1.hu

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Mit várnak, és mire számíthatnak a fiatalok? A két szempont összehangolásáról szól az egy hónapja tartó társadalmi vita.

 

A kormány májusban készítette el javaslatát, mely szándéka szerint az ifjúságpolitika fő irányait jelöli majd. Az Új Nemzedék Jövőjéért című, 110 oldalas dokumentum tíz fejezetből áll, melyben szerepel Budapest, vidék, a nők helyzete, a kultúra, a tehetséggondozás, a karriertervezés, a sport, a szórakozás, a családalapítás és az állampolgári aktivitás. A fejezetekben helyet kapott a téma tudományos háttere, ismert fiatal szakértők és érintettek hozzászólása, valamint néhány fiatal véleménye is.

Az Ütközőben Náray Balázs Mihalovics Péter miniszteri biztossal, Pallós Veronikával, az Ozorai Fiatalok Szervezete Egyesületének alelnökével és Czippán Katalinnal, a Jövő Nemzedék Országgyűlési Biztosa Hivatalának munkatársával beszélgetett a programról.

Mihalovics Péter elmondta, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztosként feladata, hogy az év második felére olyan konkrét kormányzati ifjúságpolitikai stratégiát készítsen el, amely tervezhetővé teszi a jövő évben az ifjúsági háttérintézmények átszervezését, az ifjúságra fordítható források elosztását.

Pallós Veronika fontosnak tartja a pályaorientációs tanácsadást, mert tapasztalata szerint a fiatalok bizonytalanok, és nincsenek tisztában a környezetükben lévő munkalehetőségekkel.

Czippán Katalin a nők munkavállalásával kapcsolatban kiemelte, a gyes utáni visszailleszkedés komoly problémát jelent a kisgyermekes anyáknak, többek között a rugalmas munkaidő kialakításával lehetne segíteni a helyzetükön.

Hallgassa meg a műsort!

mr1.hu

Módosítás dátuma: 2011. július 12. kedd, 11:03  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Felelősségre és önzetlenségre nevel a közösségi szolgálat

Mivel 2016-ban az érettségi bizonyítvány kiadásának már feltétele lesz a középiskolások számára a legalább 50 óra közösségi munka, iskolai közösségi szolgálat elvégzése és ennek igazolása, 2014-ben a legtöbb iskolában már javában zajlik a munka. A fiataloknak ez többnyire nincs is ellenére, bár sokan arra panaszkodnak, hogy időt vesz el a tanulástól, és akadnak olyanok is, akik nem teljesen értik, mit kellene megtanulniuk mindebből. A szakemberek szerint nagyrészt az intézmények hozzáállásán múlik a siker.

Bővebben...