FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szegeden fiatalokkal konzultál Mihalovics Péter miniszteri biztos

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

mobilitas_it (07)„Csak a fiatalokkal együttműködve lehet olyan országot építeni, amely valódi jövőképet nyújt számukra, ezért az ifjúság ügyét ezentúl stratégiai területként kell kezelni” – vallja Mihalovics Péter miniszteri biztos, aki párbeszédre hívta az érintett korcsoportot képviselő szervezeteket és civileket. Csütörtökön délelőtt a megyeházán ismertette velük az Új Nemzedék Jövőjéért programot, és mint portálunknak elmondta, számít a résztvevők építő jellegű javaslataira, ötleteire.

 

„A célunk, hogy az év második felére a kormány asztalára rakjunk egy olyan ifjúságpolitikai stratégiát, ami tervezhetővé teszi a források elosztását, illetve az ifjúsági háttérintézmények racionalizálását vagy újraszervezését” – ismertette a meghirdetett párbeszéd szegedi állomásán Mihalovics Péter, az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos a célkitűzéseket. Három lépcsőben képzelték el ezt a folyamatot, először egy vitairatot mutattak be két hete a fővárosban, amit most országjárásra visznek. „Konzultálunk a szakma képviselőivel, a fiatalokkal, referensekkel, civil szervezeti vezetőkkel, és az ő építő javaslataikat is beépítjük a végleges stratégiába” – hangsúlyozta a miniszteri biztos.
Hozzátette: az Új Nemzedék Jövőjéért program a kormány célkitűzéseit alapul véve új irányt kíván adni az ifjúságpolitikának, illetve az is fontos elem, hogy magukat az érintetteket is bevonják az előkészítő munkába.
A program tíz kiemelt témakört határozott meg egy előzetes felmérés eredményeit alapul véve. Mihalkovics keretrendszerként kezeli az ifjúságpolitikát, hiszen például kapcsolódik hozzá az egészségügy vagy akár a foglalkoztatáspolitika is. „Ahogy az alkotmány is kerettörvény, amit az idei évben a különböző sarkalatos törvényekkel fognak feltölteni tartalommal, ilyen értelemben kell az ifjúságpolitikának is keretnek lennie” – fogalmazott a miniszteri biztos.

Mivel a programok megvalósításához anyagi fedezet is szükséges, a hamarosan meghirdetendő pályázati lehetőségeket is ismertette a rendezvényen Majzik Balázs, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális, Család- és Ifjúságügyért felelős Államtitkárság Ifjúságügyi Főosztályának osztályvezetője. Ezt követően a jelen lévő, illetve a rendezvényt internetes telefonkapcsolaton keresztül követő szervezetek képviselői is kérdéseket tehettek fel, véleményezhették a vitairatot.

A vitairat teljes terjedelmében elérhető ITT.

Fotó: Illés Tibor
Módosítás dátuma: 2011. július 01. péntek, 10:46  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...