FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Európai Ifjúsági Fórum Közgyűlése

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Európai Ifjúsági Fórum 2016. november 17-19. között tartotta Várnában a kétévenkénti Közgyűlését. Az esemény során számos programelem segítette a résztvevőket abban, hogy nagyobb betekintést nyerjenek az európai szintű érdekképviseletbe és a különböző ifjúságot érintő kérdések európai helyzetébe. Többek között volt szó a következő EU Ifjúsági Stratégiáról, a YouthUp projektről, a soron következő YoFestről, illetve a Strukturált Párbeszéd folyamatának értékeléséről. Az eseményen a Fórum közel 100 tagszervezetén kívül, tagjelöltek és vendégek vettek részt.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács vendégként vett részt az eseményen, ahogy az elmúlt 4 évben mindig. A szakmai programok mellett a szervezet megválasztotta az új elnökségét, amely 2017. január 1-től tölti be hivatalát, illetve több száz olyan beadványról döntöttek a szavazótagok, amelyek a következő 2 év stratégiai működését és prioritásait határozták meg. A hivatalos menetrendet kiegészítették az informális csoportosulások megbeszélései, az elnökségi jelöltek meghallgatásai, valamint különböző egyeztetések.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a BBC+ csoport tagja, más nyugat-, közép-európai nemzeti ifjúsági tanácsokkal együtt. A 3 nap alatt meghallgattuk az összes elnökségi jelöltet, illetve átbeszéltük a következő feladatokat. A Közgyűlés remek alkalom volt arra, hogy a jelenlevő közel 100 szervezet működésével megismerkedjünk és kapcsolatokat alakítsunk ki.

4 évvel ezelőtt a NIT delegáltja volt az egyetlen magyar származású delegált, mára ez a szám már ötre emelkedett. Az Ifjúsági Fórumban nagy örömmel fogadják a magyar civilek európai szintű aktivizálódásának növekedését. Reméljük a következő Közgyűlésen már tagjelöltként vehetünk részt.

Forrás: http://www.ifjusagitanacs.hu/hirek/europai-ifjusagi-forum-kozgyulese

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés