FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Komoly előrelépés a hazai ifjúságpolitikában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött az EMMI és a Nemzeti Ifjúsági Tanács: a közel száz hazai ifjúsági civil szervezetet tömörítő NIT mostantól a kormány stratégiai partnereként léphet fel a fiatalok képviseletében.

A mai napon kezdődött Felsőörsön a NIT által szervezett Szabadegyetem, mely száznál is több hazai fiatal és ifjúsági szakember számára szolgál találkozási pontként, valamint gondoskodik a párbeszédről a legnagyobb ifjúsági ernyőszervezetek és a kistérségi fiatalokkal foglalkozó közösségek között.

A rendezvény egyik kiemelt szakmai részeként az államtitkári kerekasztalbeszélgetés során Novák Katalin család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkárral és Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárral a hazai ifjúságpolitika horizontális együttműködési lehetőségeit vitathatták meg a résztvevők. A beszélgetés rávilágított a tárcák közötti együttműködések, a fiatalok lehetőségeinek javítását célzó intézkedések, valamint a velük való aktív párbeszéd fontosságára.

Ezt követően az Emberi Erőforrások Minisztériuma, illetve a Nemzeti Ifjúsági Tanács között stratégiai partnerségi megállapodás megkötésére került sor. Janzsó Ádám a NIT elnöke reményét fejezte ki, hogy ezt követően érezhetően hatékonyabbá válik a fiatalok és a civil szféra véleményének becsatornázása a Kormányzat irányába olyan területeken, mint az ifjúságpolitika, az önkéntesség, a társadalmi felzárkóztatás, vagy éppen az oktatás.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Forrás: http://os.mti.hu/hirek/120287/a_nemzeti_ifjusagi_tanacs_egyesulet_kozlemenye

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 20. kedd, 19:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Törvény készül a táboroztatás szabályozására

Jelenleg nincs olyan szabályozás, amely meghatározná a nyári táboroztatás rendjét. Ezen kíván változtatni Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztosa, aki még a 2012-es táboroztatási időszak előtt szeretné elfogadtatni - az őszre tervezett parlamenti vitát követően - az erről szóló törvényt - hangzott el a május 27-én, egy budapesti játszótéren rendezett sajtótájékoztatón. A törvény megalkotásában nyújt segítséget a Táboroztatók Országos Egyesülete (TOE). Elnöke, Sárváry István elmondta: jelenleg megszámlálhatatlanul sok tábor működik Magyarországon. Azért, hogy a miniszteri biztos felmérje a hazai táborok helyzetét, regisztrációs oldal nyílik a TOE honlapján. A toe.hu-n regisztrálók így a törvényalkotási folyamatban is részt vehetnek - mondta el Sárváry István.

Bővebben...