FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A fiatalokon múlik, hogy fennmaradnak-e a magyar-magyar kapcsolatok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Minden ifjúsági szervezet felelőssége, hogy a magyarság alapeszméi a migrációs nyomás ellenére is fennmaradhassanak, hogy az értékek és alapeszmék megerősödhessenek – fogalmazott Schanda Tamás János ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Makón, ahol éves gyűlését tartotta a Magyar Ifjúsági Konferencia. A határon innen és azon túli magyar fiatalokat tömörítő szervezet a kormány kiemelt ifjúsági programjairól és a legfontosabb változásokról értekezett, valamint górcső alá vette az elmúlt egy év kezdeményezéseit.

DCIM100GOPROGOPR0780.Farkas Éva Erzsébet köszöntőjét távollétében a konferencia egyik szervezője, Nagy Dániel tolmácsolta. Makó város polgármestere köszönetet mondott, amiért a nagy múltú konferencia a dél-alföldi várost választotta 16 állomásául, ahol a fiatalok érdekeit képviselő szervezetek fórumot tartanak és értekeznek a magyar és a határon túli magyar ifjúságot foglalkoztató kérdésekről. Mint írta, a Magyar Ifjúsági Konferencia tevékenysége erősíti a nemzethez tartozás tudatát, hozzájárul a határok feletti egység megteremtéséhez. A fiatalokat arra buzdította, érezzék történelmi küldetésnek a MIK alapító nyilatkozatában foglaltakat, a megvalósításért pedig vállaljanak felelősséget.

“Nem tudok eltekinteni attól, hogy édesapa vagyok és nagyapa, tehát ismerem az ifjúság problémáját. Osztom a kormányzati politikának azt a célját, hogy szervezze meg és biztosítsa az ifjúság közéleti aktivitását, hiszen a forradalmiság ebben a korosztályban érhető tetten” – folytatta a köszöntők sorát házigazdaként Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. A polgármesterhez hasonlóan kiemelte, a Magyar Ifjúsági Konferencia nem csupán a határon belül élő magyar fiatalokkal és problémáikkal foglalkozik, hanem a teljes magyar ifjúság meghallgatását és összetartását tűzte ki céljául. Úgy fogalmazott, az ilyen összejövetelek teremtenek lehetőséget arra, hogy a résztvevők barátkozzanak, megismerjék a más régiókban élők ötleteit, majd együttműködve új terveket valósítsanak meg.

ifjusagi_talakozo27_gs

A 25 év alatti fiatalok foglalkoztatása elérte a 76 ezer főt

Schanda Tamás János ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár Szent Ágoston gondolatait idézte, mely mentén 16 évvel ezelőtt megszülethetett a Magyar Ifjúsági Konferencia. Felidézte, a konferencia, mely mára intézménnyé nőtte ki magát, rögös utat járt be az elmúlt közel két évtizeden, de mindig szem előtt tartotta az alapításkor megfogalmazott szellemiséget és hagyományt. A helyettes államtitkár ezt követően néhány szóban ismertette a kormány azon intézkedéseit és programjait, melyek révén a fiatalok, az értük dolgozó szervezetek és önkéntesek támogatási forráshoz juthatnak. Ilyen például a Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet (röviden: CSINI) pályázata, mely mintegy 4 millió forinttal járul hozzá a határon túli magyar ifjúsági szervezetek munkájához; az Új Nemzedék újratöltve; vagy az Erasmus plusz program a magyar-magyar kapcsolatok ápolására. Utóbbival kapcsolatban megjegyezte, “a fiatalok akár az egyetemi éveik alatt, akár később kipróbálhatják

Forrás: http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/11/a-fiatalokon-mulik-hogy-fennmaradnak-e-a-magyar-magyar-kapcsolatok.html

Módosítás dátuma: 2015. november 30. hétfő, 17:38  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés