FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2,5 milliárd forintot fordít a kormány óvodák fejlesztésére

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A kormány egy most zajló program szerint 2,5 milliárd forintot fordít óvodák fejlesztésére, óvodai férőhelyek bővítésére - mondta a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön Miskolcon, a húszmillió forintból megújult diósgyőri óvoda átadási ünnepségén.

Czunyiné Bertalan Judit kijelentette: óvodát fejleszteni azért is fontos, mert ez az a hely, ahol a kicsik először találkoznak egymással, társaikkal, itt tanulnak meg odafigyelni, "az óvoda az egyik legérzékenyebb területe annak az intézményrendszernek, amit köznevelésnek hívunk". Az óvodáztatás felkészít az iskolára - mondta az államtitkár, hozzátéve: ebben a három évben nagyon sok minden eldől, ha a gyerekek jókor, jó lehetőséget kapnak, akkor számukra könnyebbek lesznek az iskolai évek.

Az óvónők munkájáról szólva az államtitkár azt mondta: az sokkal boldogabb, sokkal szebb napokat hoz, mint más munkák, játszva lehet tanítani, tanulni; minden játék alkalmas arra, hogy "abba a varázslatos világba, amelyet a tudás világának hívunk, kalauzt adjon".
Jelentősnek nevezte az óvodák megújítását és a férőhelyek bővítését. Ez azért is fontos, mert amíg a szülők dolgoznak, addig gyermekeik szakszerű, biztonságot nyújtó intézményben vannak, ami a szülőknek nyugalmat, biztonságot ad - tette hozzá.
Kriza Ákos (Fidesz-KDNP), Miskolc polgármestere elmondta, hogy az elmúlt négy évben a 32 miskolci óvoda harmada újult meg mintegy egymilliárd forintból, zömmel uniós pályázatokon elnyert pénzből. Reményét fejezte ki, hogy néhány éven belül a többi óvoda felújítása is megkezdődhet.
A diósgyőri óvoda 20 millió forintból újult meg, ebből 10 milliót az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert az intézmény, 10 millió forintot pedig a Sanofi gyógyszergyár miskolci cége adományozott az óvodának.

(MTI)

Módosítás dátuma: 2015. március 12. csütörtök, 17:31  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...