FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

8,2 millióval támogatja az amerikai külügyminisztérium a CEU-t

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Közép-európai Egyetem (CEU) stratégiai fenntarthatósági céljait figyelembe véve az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének Közép- és Kelet-európai Környezetvédelmi, Tudományos, Technikai és Egészségügyi Regionális Irodája (ESTH Hub) az egyetemmel társulva 30 ezer dolláros (8,2 millió forintos) pénzügyi támogatást nyújt a Fenntartható Egyetemek Hálózata (Sustainable University Network - SUN) létrehozásának elősegítésére.

A Fenntartható Egyetemek Hálózata jövőbeni magyar döntéshozók civil szerepvállalását kívánja előmozdítani a vezetői készségek fejlesztése, a fenntartható fejlődést célzó képzések népszerűsítése, valamint a környezet megóvásáért vállalt közös elkötelezettség nyomatékosítása révén. A SUN-projekt keretében számos amerikai szakértő látogat majd Magyarországra, hogy tudásukat megosszák olyan fontos témákban, mint a környezeti értékek megőrzése, valamint a fenntartható fejlődés.

„Számos magyar egyetemen működik fenntarthatósági témával foglalkozó hallgatói klub és célunk, hogy ezen csoportok tevékenységét a hatékonyabb eredmények elérése érdekében koordináljuk, ugyanakkor ösztönözzük az együttműködést és a folytonosságot” – nyilatkozta Logan Strenchock, a CEU fenntarthatóságért felelős munkatársa, aki egyben a projekt leendő koordinátora. „A magyar egyetemek által megvalósítható megoldásokkal kell előállnunk és célunk, hogy minél több fiatal és diák csatlakozását ösztönözzük az ügy érdekében” – tette hozzá.

Hat magyar városból tíz felsőoktatási intézmény környezetvédelmi csoportja fog együttműködni annak érdekében, hogy elősegítsék az információk megosztását, fejlesszék a vezetői készségeket, és tréningeket szervezzenek általános környezetvédelmi témákban hallgatói csoportok és vezetők számára. A projekt elsődleges célja, hogy az egyetemek közötti együttműködést a következő négy fő területet érintő oktatóprogramok kezdeményezése révén támogassa: (1) hulladék-újrahasznosítás és hulladékgazdálkodás; (2) klímaváltozás hatásainak enyhítése; (3) fenntartható fejlődés; (4) energiahatékonyság és alternatív energia technológiák fejlesztése.

A SUN-projekt megvalósítása során a CEU és az ESTH Hub magyar partnerintézményekkel közösen olyan programok kialakítását tervezi, amelyek a fent említett négy fő célterület egyes témaköreit helyezik a központba. A hallgatói csoportok pedig az egyetemeikre szabottan elkészítik a fenntartható fejlődés jövőképét, támogatva ezzel is a Fenntartható Egyetemek Hálózatának együttes erőfeszítését.

(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. február 03. kedd, 23:02  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági találkozó a Diákművelődési Házban Kolozsváron


Ifjúsági találkozóra kerül sor a Diákművelődési Házban az Integratio Alapítvány és partnerei szervezésében, az Erdélyi Ifjúsági Jelentés program keretein belül. Az Erdélyi Ifjúsági Jelentés célja az erdélyi ifjúsági szféra működésének feltárása és legfontosabb problémáinak és igényeinek bemutatása volt, három központi területre koncentrálva: támogatáspolitika, célcsoport-mobilizáció és önkéntesség. 
Bővebben...