FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

SZABADIDŐ SZERVEZÉS MEGÚJÍTÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI, ESZKÖZEI A PEDAGÓGUSKÉPZÉSBEN PEDAGÓGIAI FEJLESZTÉSRŐL SZÓLÓ RENDEZVÉNY

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

MEGHÍVÓ

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA Zrt.) és a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) tisztelettel meghívja Önt a 2014. december 1-jén, 9:30 órakor kezdődő, A szabadidő-szervezés megújításának lehetőségei, eszközei a pedagógusképzésben címmel a Kisközösségi ifjúságnevelés támogatása című, TÁMOP 5.2.8-12/1-2013-0001 számú kiemelt projekt keretén belül szervezett rendezvényre.

A rendezvény helyszíne: BGA Zrt., Magyarság Háza, 1014 Budapest, Szentháromság tér 6.

Pedagógus Konferencia - december 1.

Beküldte Győrik Ágnes - 2014. november 18., 15:28

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. (BGA Zrt.) és a Magyar Cserkészszövetség (MCSSZ) 2014. december 1-jén „A szabadidő-szervezés megújításának lehetőségei és eszközei a pedagógusképzésben” címmel konferenciát szervez a Kisközösségi ifjúságnevelés támogatása című, TÁMOP 5.2.8-12/1-2013-0001 számú kiemelt projekt keretén belül. 


A konferencia résztvevői az iskolai szabadidő-szervezés megújításának lehetőségeiről, a megvalósítás módszereiről hallhatnak előadásokat.  Az előadások a szabadidő-szervezés megújításának alternatíváit bemutatva gyakorlati és elméleti megoldásokat ismertetve keresik a pedagógusképzés és továbbképzés lehetséges fejlesztési irányait.

 

A konferencia szakmai előadói témáikban a köznevelési törvény adta kihívásokra a pedagógusképzés lehetséges új irányvonalainak alternatíváit ismertetve keresik a válaszokat. Kiemelten figyelve arra, hogyan lehetne a gyerekek iskolai szabadidejét szervezetten még értékteremtőbbé tenni. A konferencia arra a sarokkérdésre is választ keres, hogy az egész napos iskolán belüli hasznos szabadidő eltöltésben milyen szerepet játszhat a szervezett kisközösségek kialakítása és fejlesztése. Az előadások kitérnek arra is, hogy a jövőbeli pedagógusképzésében, a pedagógus szakirányú nappali tagozatos hallgatói képzésében és a pedagógus továbbképzés megújításában, miért kiemelten fontos cél a minél inkább gyakorlat orientált szemlélet bevezetése. Az ez irány mentén megújuló tananyag kidolgozására létrejött szakmai csoportban, Dr. Szenczi Árpád a Károli Gáspár Református Egyetem dékánjának összefogásával, több felsőoktatási intézmény neves oktatója munkálkodik. A tevékenységük eredményeként eddig kialakult koncepciót elsőként a december elsején megvalósuló pedagógus konferencián kívánják megosztani a szakmai munkájuk iránti érdeklődőkkel.
 
Kiket is várunk? 

 
A konferenciára a felsőoktatásban dolgozó oktatók mellett pedagógus hallgatókat, és gyakorló pedagógusokat várunk.
 

Az előadásokban hangsúlyt kap a felsőoktatás szabadidő szervezésének lehetőségei között a cserkészmódszerek szabadidős tevékenységekbe történő beilleszthetősége is. A konferencia célja felhívni a figyelmet a szabadidős gyermekfoglalkozások megújításának szükségére, egyben a megújítás lehetőségeinek alapelveit is hivatott a résztvevők előtt feltárni.

 


A konferencia részletes programja itt tölthető le.

PROGRAM:

09:30 - 10:00 Regisztráció 10:00 - 10:45 Köszöntők, nyitó gondolatok Dr. Szenczi Árpád, dékán, Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Kar Tekse Balázs, nevelési igazgató, Magyar Cserkészszövetség 10:45 - 11:30 Közösséges cserkész ügyek - Karácsony Sándor szellemi öröksége Dr. Lázár Imre, egyetemi docens, Károli Gáspár Református Egyetem 11:30 - 12:00 Kisközösségek stratégiai fejlesztése neveléselméleti alapon Dr. Gáspár Tamás, tudományos főmunkatárs, Budapesti Gazdasági Főiskola 12:00 - 12:30 Közösségépítés a nyolcvanas évek egyházi kollégiumaiban (két iskolaregény tükrében) Dr. Hodossi Sándor, főiskolai docens, Debreceni Református Hittudományi Egyetem 12:30 - 13:00 A szabadidő-szervezés kihívásai, lehetőségei, feladatai az iskolában és az iskolán kívül Papp Zsolt, iskolaigazgató, Szent Imre Általános Iskola 13:00 - 14:00 Szendvicsebéd 14:00 - 16:30 Szekcióülések 16:30 - 17:30 Születtem, elvegyültem és kiváltam Verses-zenés összeállítás József Attila életéről Tege Antal és a Jókai Színház Művészei A rendezvényen a részvétel ingyenes. Kérjük, részvételi szándékát november 26-ig jelezze az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Elérhetőségek: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , tel: +36 1 79 56 819 Bízunk benne, hogy jelenlétével megtiszteli rendezvényünket!

Módosítás dátuma: 2014. november 27. csütörtök, 09:09  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés