FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A jó ifjúságpolitika alapja, hogy hallgassuk és halljuk meg a fiatalokat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Kormány számít a fiatalságra és Magyarország jövőjét a fiatalokban látja - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Nemzetstratégiai Kutatóintézet mai napon megrendezett Külhoni Magyar Ifjúságkutatás - 2014 záró konferenciáján.

Novák Katalin család és ifjúságügyért felelős államtitkár az Alaptörvényt idézve elmondta: „Bízunk a közösen alakított jövőben, a fiatal nemzedékek elhivatottságában. Hisszük, hogy a gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és lelkierejükkel ismét naggyá teszik Magyarországot”.

Ugyanakkor fontos, hogy a magyarországi fiatalok találkozzanak a külhoni ifjúsággal, megismerjék a Kárpát-medence magyar lakta területeit. Ezt segíti a Határtalanul program is, melynek költségvetési keretét nemrég megháromszorozta a kormány. Ennek köszönhetően pár éven belül már nem lesz olyan diák, aki ne járt volna valamelyik határon túli magyarlakta területen.


Fotó: Emmi

Az államtitkár elmondta, hogy fontos prioritás a fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítása. A számtalan korábbi kormányzati intézkedés mellett, 2014. október 10-én meghirdetésre került az Ifjúsági Garanciaprogram első eleme 36 milliárd forintos keretösszeggel. A program lényege, hogy képzési lehetőséget biztosítson, valamint segítséget nyújtson a munka-erőpiaci beilleszkedéséhez azon 15-25 év közötti fiatalok számára, akik nem tanulnak, illetve nem dolgoznak. Cél, hogy minden 25 év alatti fiatal a tanulmányai befejezése vagy munkanélkülivé válása után négy hónapon belül konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon.

Novák Katalin hozzátette, a 2015-től hatályba lépő második család- és népesedési akcióterv intézkedéseivel azt szeretnék elérni, hogy a jövőben egy még kiszámíthatóbb és fenntarthatóbb ifjúság- és családpolitikai rendszer jöjjön létre Magyarországon.

(Emmi, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Borboly: a képzett munkaerő elvándorlásának megállítása a Keleti Partnerség egyik fő célkitűzése

A kelet-európai országokban a legnagyobb probléma az úgynevezett agyelszívás, hogy a jól képzett fiatal munkaerő elvándorol és külföldön vállal munkát a magasabb bérezések reményében. Ezt a folyamatot kell mérsékelni, és ennek érdekében fellépni Európa és az egyes országos szintjén is, intézményes keretek között. Ez kell legyen a Keleti Partnerség egy fő célkitűzése, hiszen erről már döntöttek a Régiók Bizottságában is - javasolta Borboly Csaba június 7-én Brüsszelben, ahol Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottságának (RB) tagja a Keleti Partnerség találkozóján szólalt fel.

Bővebben...