FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Magyar Ifjúsági Szövetség szegedi irodanyitója

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2

A Magyar Ifjúsági Szövetség megnyitotta első irodáját pénteken Szegeden. Az Első Bástya megnyitóján részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Losonczi-Tóth József, a Magyar Ifjúsági Szövetség elnöke.

Schanda Tamás hangsúlyozta: A kormány számára kiemelten fontos, hogy megerősítse az ifjúsági közösségeket. Ezzel együtt meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a fiatalok aktív szerepet tudjanak vállalni a társadalomban, megfogalmazzák céljaikat és kiálljanak saját érdekeikért. Mint fogalmazott: közösséghez tartozni a társadalom és az egyén szempontjából is jó és hasznos dolog, ezért támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely alkalmat és lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok társas tevékenységben vegyenek részt.  Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megnyitón elmondta, azért drukkol, hogyha a fiatalok el is mennek egy időre külföldre, minél többen jöjjenek haza, találják meg a munkalehetőségeket és a helyi közösségeket. A Szövetség elnöke, Losonczi-Tóth József kiemelte: az Első Bástya feladata lesz a szilárd alap megteremtése a szövetség bővítéséhez. Mi minden fiatalt és fiatallal foglalkozó ifjúsági civil szervezetet meg szeretnénk szólítani, s rövid időn belül több hasonló bástya megnyitásának az előkészítését tűztük ki célul az ország más megyéiben is – mondta.

A Magyar Ifjúsági Szövetség köszönetét fejezi ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Csongrád Megyei Közgyűlésnek a tevékenységükért nyújtott eddigi támogatásért.

Forrás: EMMI, DM

Módosítás dátuma: 2014. október 13. hétfő, 10:08  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Törvény készül a táboroztatás szabályozására

Jelenleg nincs olyan szabályozás, amely meghatározná a nyári táboroztatás rendjét. Ezen kíván változtatni Mihalovics Péter, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztosa, aki még a 2012-es táboroztatási időszak előtt szeretné elfogadtatni - az őszre tervezett parlamenti vitát követően - az erről szóló törvényt - hangzott el a május 27-én, egy budapesti játszótéren rendezett sajtótájékoztatón. A törvény megalkotásában nyújt segítséget a Táboroztatók Országos Egyesülete (TOE). Elnöke, Sárváry István elmondta: jelenleg megszámlálhatatlanul sok tábor működik Magyarországon. Azért, hogy a miniszteri biztos felmérje a hazai táborok helyzetét, regisztrációs oldal nyílik a TOE honlapján. A toe.hu-n regisztrálók így a törvényalkotási folyamatban is részt vehetnek - mondta el Sárváry István.

Bővebben...