FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Magyar Ifjúsági Szövetség szegedi irodanyitója

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
2

A Magyar Ifjúsági Szövetség megnyitotta első irodáját pénteken Szegeden. Az Első Bástya megnyitóján részt vett Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Losonczi-Tóth József, a Magyar Ifjúsági Szövetség elnöke.

Schanda Tamás hangsúlyozta: A kormány számára kiemelten fontos, hogy megerősítse az ifjúsági közösségeket. Ezzel együtt meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy a fiatalok aktív szerepet tudjanak vállalni a társadalomban, megfogalmazzák céljaikat és kiálljanak saját érdekeikért. Mint fogalmazott: közösséghez tartozni a társadalom és az egyén szempontjából is jó és hasznos dolog, ezért támogatunk minden olyan kezdeményezést, amely alkalmat és lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok társas tevékenységben vegyenek részt.  Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megnyitón elmondta, azért drukkol, hogyha a fiatalok el is mennek egy időre külföldre, minél többen jöjjenek haza, találják meg a munkalehetőségeket és a helyi közösségeket. A Szövetség elnöke, Losonczi-Tóth József kiemelte: az Első Bástya feladata lesz a szilárd alap megteremtése a szövetség bővítéséhez. Mi minden fiatalt és fiatallal foglalkozó ifjúsági civil szervezetet meg szeretnénk szólítani, s rövid időn belül több hasonló bástya megnyitásának az előkészítését tűztük ki célul az ország más megyéiben is – mondta.

A Magyar Ifjúsági Szövetség köszönetét fejezi ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a Csongrád Megyei Közgyűlésnek a tevékenységükért nyújtott eddigi támogatásért.

Forrás: EMMI, DM

Módosítás dátuma: 2014. október 13. hétfő, 10:08  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megalakult az IKSZ XIII. kerületi alapszervezete

 

Az IKSZ "Szólj bele a közéletbe!" országos kampánya keretében 2011. július 15-én megalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség  XIII. kerületi alapszervezete. Az alakuló ülésen részt vett Azbej Tristan Közép-Magyarországi Régióért felelős alelnök és Kovács Péter szervezetépítésért felelős alelnök is.

Miután az alelnökök ismertették a megalakuláshoz szükséges tudnivalókat és felvázolták az IKSZ felépítését az új tagoknak, a résztvevők Bordács Bálint elnökjelölt beszédét hallgathatták meg, melyben ismertette a  XIII. kerülettel kapcsolatos jövőbeli terveit, az összefogás fontosságát, majd átadta a szót Nyitrai Zoltán és Kiss Zsófia alelnökjelölteknek, illetve Izsó Borbála titkárjelöltnek. Miután a tagok meghallgatták a jelöltek bemutatkozását, következő programpontként a szavazás következett. Egyhangú szavazással a XIII. kerületi IKSZ elnöke Bordács Bálint lett. A résztvevők alelnöknek választották Nyitrai Zoltánt és Kiss Zsófiát, az alapszervezet titkára pedig Izsó Borbála  lett. Ezután az este jókedvű beszélgetéssel, politizálással folytatódott.