FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Balog: az esélyteremtés az egyik legfontosabb feladat az ifjúságpolitikában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az esélyteremtés az állam egyik legfontosabb feladata az ifjúságpolitikában - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Szegeden.
A miniszter a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg-termében tartott szimpóziumon azt mondta, tisztázni kell, mivel tartozik a magyar állam a saját polgárainak, függetlenül attól, hogy valaki hol, milyen körülmények között született. Hozzátette: az állam feladata, hogy mindenkinek - azoknak is, akik helyzetüknél fogva ettől el vannak zárva - biztosítsa a lehetőséget a bölcsőtől kezdve egészen addig, amíg önmagáról és a családjáról tud gondoskodni.

Furcsa módon ma sokkal könnyebben kapni uniós támogatást szociális ügyekre, mint gazdaságfejlesztésre, ha már ez így van, a forrásokat hatékonyan kell felhasználni. Ebben Szeged nem jeleskedett az utóbbi években, pedig komoly lehetőségek vannak az együttműködésre - fogalmazott Balog Zoltán.

Kothencz János, a Fidesz-KDNP, valamint a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom szegedi polgármesterjelöltje kifejtette, törődőbb, emberközpontú városvezetést képzel el a csongrádi megyeszékhelyen.

Azt mondta, Szeged egyre inkább kiüresedik, a fiatalok lokálpatrióta helyett vándorrá válnak, akik lehet, hogy haza sem jönnek, mert gyökeret vernek odakint.

A polgármesterjelölt közölte, az ifjúságpolitika "tragikomédiával egyenértékű" ma Szegeden, a következő időszak legkomolyabb kihívása az, miként lehet jövőképet adni a fiataloknak, hogy a városban alapíthassanak családot.

Kothencz János hangsúlyozta, a célja, hogy a kormányzattal összefogva élhető jelent és jövőt adjon a szegedieknek.

A politikus szerint a problémák egyik forrása, hogy a jelenlegi városvezetés - "a gőg és arrogancia miatt" - nem hajlandó együttműködni a kormányzattal, és ezzel komoly forrásoktól, fejlesztési lehetőségektől, munkahelyteremtő beruházásoktól esik el Szeged.

A polgármesterjelölt a szociálpolitika terén megvalósítandó tervei közül kiemelte, hogy jelentősen bővítené a bölcsődei férőhelyek számát, a hátrányos helyzetű iskolások szabadidejének értelmes eltöltéséhez élménynapközi-rendszert alakítanának ki, szünidei táborokat szerveznének. Emellett a szülők számára támogatórendszert hoznának létre a többi között a családi egészségfejlesztés területén.

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 23. szombat, 18:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés