FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ifjúságpolitika a 8. YOUTH FEST Fórumán

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Ifjúságpolitika témában tartották meg szombaton a 8. YOUTH FEST Fórumát. A Szilágysomlyó melletti strandon zajlott eseményen jelen volt Seres Dénes parlamenti képviselő, az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének elnöke, Boncidai Csaba, Szilágyperecsen polgármestere, Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) elnöke, Jakab Adorján, a MIÉRT elnökhelyettese, valamint Demyen István a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (SZiT) elnöke és Papp Lajos–Levente alelnök, MIÉRT elnökségi tagok.

„Mi, fiatalok mindig erőteljesen kivesszük a részünket a kampányokból, és lendületünkkel hozzájárulunk azok sikerességéhez. Az RMDSZ-nek egy hiteles, megbízható államelnök-jelöltje van Kelemen Hunor személyében, akit azért támogatunk, mert bízunk benne, és tudjuk, hogy képviseli az ifjúságot” – hangsúlyozta a hallgatóságnak a közelgő államelnök-választással kapcsolatban Szabó József MIÉRT-elnök.

Fotó: MIÉRT

Seres Dénes parlamenti képviselő kiemelte: „az RMDSZ-re, mint egységre nagyon vigyázzatok, mert ebben van a magyarság ereje. Évek múlva átveszitek a helyünket, és tudnotok kell, hogy ez mennyire fontos. Csak akkor van szavunk, ha az egységet meg tudjuk őrizni”, majd hozzátette: az államelnök-választás a legjobb alakalom arra, hogy elmondjuk, kik vagyunk és mit akarunk, ilyenkor ránk is figyel a többség.”

„A MIÉRT-nek az országos rendezvényei – az EU Tábor és az Akadémia megszervezése mellett – legfontosabb szerepe az érdekvédelem, az érdekegyeztetés és az érdekérvényesítés” – hangsúlyozta Jakab Adorján, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökhelyettese, majd ismertette a fiatalokkal az új önkéntességi program kidolgozásának és megvalósításának lépéseit.

Az elnökhelyettes elmondta: a parlament nemrégiben megszavazott határozata értelmében szakmai gyakorlatnak számíthat a szakterületen végzett önkéntes munka. A Magyar Ifjúsági Értekezlet 2011-ben kezdeményezett konzultációt a romániai magyar ifjúsági- és civil szervezetekkel, illetve a megyei ifjúsági igazgatóságok vezetőivel azért, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg az önkéntességi törvény kiegészítése kapcsán, majd ennek eredményét az RMDSZ felkarolta és eljuttatta a parlamentbe.

,,Sokszor abba a bűvös körbe kerülnek a fiatalok, hogy szakmai tapasztalat nélkül nem tudnak elhelyezkedni, de nem tehetnek szert tapasztalata, ha nincs munkahelyük. Ebből a körforgásból segít kitörni az új törvény, ennek köszönhetően már az egyetemi padokból kikerülve lehetőségük van a diákoknak szakmájukban elhelyezkedni” – mutatott rá Jakab Adorján.

Demyen István, a Szilágy Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke, a rendezvény főszervezője záróbeszédében kiemelte: „A SZiT mindig partnerére talált az RMDSZ-ben, és a Szövetség nélkül nem tudtunk volna idáig fejlődni. Az együttműködés során megtanultuk, hogyan osszuk meg ötleteinket és céljainkat, s így tudtak a legjobban képviselni bennünket, a fiatalságot”.

- See more at: http://www.maszol.ro/index.php/belfold/33969-ifjusagpolitika-a-8-youth-fest-foruman#sthash.R8ut7GYs.dpuf

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 18. hétfő, 23:01  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Választási regisztráció Őskori módon, vagy korunkbeli info-tech eszközökkel?
Amennyiben a kormánytöbbség úgy dönt, hogy bevezeti a választás előtti regisztrációt, azt csak modern módon tegye. Pettkó András, a Magyar Demokrata Fórum volt országgyűlési képviselője azt indítványozza a parlament mai tagjainak, a javaslat előkészítőinek, beterjesztőinek, hogy az ügyfélkapuval rendelkező közel kétmillió választó polgár ennek a modern technikának a segítségével is gyakorolhassa állampolgári jogát a regisztrálásra.
Bővebben...