FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bertan Judit a köznevelési államtitkár, a felsőoktatásira várni kell

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával a kormány a jólétet és a testi-lelki egyensúly erősítését közvetlenül érintő területeket együttesen szeretné irányítani - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Fontosnak tartja a család és a közszolgálat területén az életpályák megerősítését. "Újragondoltuk a minisztérium szerkezetét, melyben fontos a kereszténydemokrata karakter, ezért a frakcióban több államtitkár is a KDNP-ből származik" - foglalta össze az államtitkárjelölteket bemutató június 10-ei sajtótájékoztatón.

Bevált az oktatási államtitkárság különválasztása, így a jövőben köznevelésért felelős helyettes államtitkárként Czunyiné dr. Bertan Judit pedagógus végzettségének kamatoztatásával az eddigi reformok hétköznapi érvényesítését fogja szolgálni. Balog Zoltán a pedagógus-életpálya és az óvodáztatás figyelemmel kísérésével, a köznevelési háttérintézmény-rendszer összefogásával, koordinálásával bízta meg az államtitkárt. „A köznevelés érzékeny terület, hiszen a magyar családok mindegyike kötődik a rendszerhez” – mondta el Czunyiné dr. Bertan Judit. Véleménye szerint az összhangot kell megteremteni, hogy a köznevelésben ne a rendszer működése, hanem a tanítás és tanulás álljon a középpontban, hogy ne a működtetésen, hanem a tartalmi célokon legyen a hangsúly.
A felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárnak szót kell értenie a Magyar Rektori Konferenciával, a hallgatói képviselettel, miközben a magyar felsőoktatás nemzetközi pozícióját is erősítenie kell. A leendő államtitkár jelenleg egy jelentős cég vezetője, vele a miniszterelnök tárgyal a pozícióról, nevét később hozzá nyilvánosságra a minisztérium.
Veresné Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerint fontos, hogy önálló államtitkárságot kapott területe, és hogy a minisztérium a családot tekinti elemei egységnek, mely köré a politikája szerveződik. „Az ifjúság megszólításánál meg kell találni azokat az eszközöket, melyekkel hatékonyan elérhetjük a fiatalokat.”

További államtitkárok
Balog Zoltán a parlamenti államtitkári feladatok ellátására dr. Rétvári Bencét, közigazgatási államtitkárnak dr. Lengyel Györgyit, köznevelésért felelős államtitkárnak Czunyiné dr. Bertalan Juditot, egészségügyért felelős államtitkárnak dr. Zombor Gábort, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárnak Czibere Károlyt, család- és ifjúságügyért felelős államtitkárnak Novák Katalint, kultúráért felelős államtitkárnak dr. Hoppál Pétert, egyházi, civil és nemzetiségi ügyekért felelős államtitkárnak Soltész Miklóst, sportért felelős államtitkárnak pedig dr. Simicskó Istvánt kérte fel. A felsőoktatásért felelős államtitkárjelölt nevét a miniszter később hozza nyilvánosságra. A tárcánál a jövőben államtitkári szintre emelkedik az uniós fejlesztések ügye is. Az Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárságot ideiglenesen helyettes államtitkár irányítja.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2014. június 10. kedd, 21:38  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés