FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Készül a kormányhatározat, amely szabályozná a fiatalok szórakozását

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Újabb rendelettel kívánja biztonságosabbá tenni a szórakozóhelyeket a kormány, ezért várhatóan még ebben a félévben elfogadják azt a jogszabályt, amely azt korlátozza, hogy a 18 éven aluliak meddig tartózkodhatnak egy zenés-táncos rendezvényen. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője elmondta: a tervezet társadalmi egyeztetés alatt van.
A fiataloknak jogos igényük van a szórakozásra normális és kulturált körülmények között. A készülő kormányhatározat célja, hogy megteremtse erre a lehetőséget, illetve hogy olyan szórakozóhelyek legyenek, ahova a szülők nyugodtan elengedhetik a gyerekeiket - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője.

Téglásy Kristóf hozzátette: a határozatot a Belügyminisztérium a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal közösen készíti elő. Azt szabályozná, hogy a 18 év alatti fiatalok felügyelet nélkül meddig tartózkodhatnának egy zenés-táncos rendezvényen, illetve hogyan lehet azt megoldani, hogy ilyen korú fiatalokat ne lehessen alkohollal kiszolgálni.

A minisztérium a civil szervezeteknek, valamint az oktatási és az egyházi intézményeknek kérdőívet küldött ki, amelyhez több ezer javaslat érkezett. A kérdőívek feldolgozása folyamatban van, és ha vannak elfogadhatóak, akkor azt beépítik a kormányhatározat szövegébe - emelte ki.

Téglásy Kristóf hangsúlyozta: nem a szórakozóhelyek vagy a rendezvények szervezői ellen dolgoznak. Ez egy együttgondolkodás, mert együtt lehet kialakítani azt a rendszert, amelyben biztonságosabb szórakozóhelyeket lehet a fiataloknak kínálni - fűzte hozzá.

A főosztályvezető reméli, hogy egy olyan határozat fog születni, amelyben az állam, a szórakozóhelyek üzemeltetői és a fiatalok közösen tudnak tenni azért, hogy normális, kulturált helyeken lehessen szórakozni.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Mihalovics Péter: Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza

Az Új nemzedék jövőjéért program koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Mihalovics Péter szerint Kaposvár felismerte, hogy a fiatalok versenyképessége a városét is fokozza.

A miniszteri biztos a programot bemutató országos körút kaposvári állomásán tartott szerdai sajtótájékoztatón példaként a Kaposvári Fiatalok a Városért Egyesület tevékenységét, a fiatalok fogyasztóvédelmi tájékoztatását, ezzel tudatos vásárlóvá való nevelését, valamint a diákpolgármester-választást hozta fel, egyúttal reményét fejezte ki, hogy az Új Nemzedék Jövőért Program "egyik fellegvára lesz Kaposvár, és egyik legnagyobb haszonélvezői lehetnek a kaposvári és somogyi fiatalok".

Bővebben...