FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szekszárdi és kaposvári irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A dél-dunántúli régió immár valamennyi megyei jogú városában Kontaktpont irodával várja a jövőjük tervezéséhez segítséget vagy épp a tanulással kapcsolatos kérdéseikre válaszokat kereső fiatalokat.

Pécs után pénteken, Szekszárdon és Kaposváron adták át ünnepélyes keretek között az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként létrejövő irodát, Dr. Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos részvételével.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló Új Nemzedék Plusz átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztési program keretében országszerte húsz ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont iroda kezdi meg működését. A Kontaktpont hálózat igyekszik helyi, már létező ifjúsági kapcsolatrendszerekre építeni, a központi és helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva közvetlen kapcsolati ponttá válni a fiatalok számára.

Az irodahálózat többek között egyéni és csoportos pályaválasztási, életvezetési, elhelyezkedési tanácsadást biztosít, közösségi térként hozzájárul a tartalmas időtöltéshez, különböző szakmai és szabadidős programokat szervez, valamint felkereső ifjúságsegítő munka révén a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogat.

Dr. Mihalovics Péter miniszteri biztos szerint az irodák egyedülállósága éppen ebben a kezdeményező szemléletben rejlik, hiszen a Kontaktpontok munkatársai iskolákban, fesztiválokon, fórumokon, rendezvényeken keresik meg a fiatalokat, akik így saját környezetükben a legkényelmesebb módon kaphatnak kérdéseikre válaszokat, tanácsokat.

A szekszárdi iroda hivatalos megnyitóján Ács Rezső alpolgármester és Braun Márton országgyűlési képviselő, míg Kaposváron Szita Károly polgármester, valamint Gelencsér Attila, a megyei közgyűlés elnöke üdvözölte az ifjúság mindennapi életében, boldogulásában segítséget nyújtó intézményfejlesztést.

A szekszárdi Kontaktpont a Dózsa György utca 1. szám alatt, a kaposvári a Csokonai utca 1. szám alatti Együd Árpád Agora III.emeletén várja a fiatalokat minden hétköznap 10:00 és 18:00 óra között.

(KIM Sajtó Osztály)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés