FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ifjúságsegítő irodát avattak Budapesten

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
300:300
Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megkezdi működését a húsz helyen megnyíló Kontaktpont hálózat első budapesti irodája. Megyei szintű ifjúságsegítő irodahálózat létrehozására eddig nem volt példa Magyarországon.

A VIII. kerületi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban található Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere, Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester, valamint Siklódi László Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója avatta fel.

Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos szerint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szakmai felügyelete alatt álló program, illetve azon belül is a most megnyíló Kontaktpont irodahálózat egy olyan lehetőség, amely támogatja az ifjúsági szektort a mindennapi munkájában, és ami stabilitást adhat neki. „Bízom benne, hogy egy olyan hosszú távon működőképes rendszer alakul ki, amely összehangolja az állami és a civil szektor szereplőinek munkáját, és azok egymást erősítve tudnak dolgozni a fiatalok, az új nemzedék érdekében” – hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításáért felelős Zánka – Új Nemzedék Központ Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A Kontaktpontok egyik legfőbb küldetése, hogy irányt mutassanak a fiataloknak, amihez saját képességeik és a környezetük adta lehetőségek feltárása, bemutatása egyaránt szükséges. A sikerre garancia lehet a megyei szerveződésből adódó közvetlen és nagyszámú elérés, sőt, a Kontaktpontok felkereső munkájára építve a legkisebb településekre is eljut majd a szolgáltatáscsomag”.

Az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szorosan együttműködő Kontaktpont hálózat összesen mintegy 60 képzett ifjúságsegítő szakembert foglalkoztatva nyitja meg kapuit idén ősszel. Az irodák a megyeszékhelyeken, illetve Budapesten két helyszínen helyezkednek el, szolgáltatásai között szerepel többek között személyes és csoportos tanácsadás, közösségfejlesztés, karriertervezés és –építés vagy épp vállalkozói kompetenciafejlesztés. Az Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításához hárommilliárd forint Európai Uniós forrás áll rendelkezésre, finanszírozási időszaka 2015. január 31-ig tart.


OrientPress Hírügynökség
Módosítás dátuma: 2013. október 29. kedd, 11:03  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Borboly: a képzett munkaerő elvándorlásának megállítása a Keleti Partnerség egyik fő célkitűzése

A kelet-európai országokban a legnagyobb probléma az úgynevezett agyelszívás, hogy a jól képzett fiatal munkaerő elvándorol és külföldön vállal munkát a magasabb bérezések reményében. Ezt a folyamatot kell mérsékelni, és ennek érdekében fellépni Európa és az egyes országos szintjén is, intézményes keretek között. Ez kell legyen a Keleti Partnerség egy fő célkitűzése, hiszen erről már döntöttek a Régiók Bizottságában is - javasolta Borboly Csaba június 7-én Brüsszelben, ahol Hargita Megye Tanácsának elnöke, a Régiók Bizottságának (RB) tagja a Keleti Partnerség találkozóján szólalt fel.

Bővebben...