FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Amerikai szakértők képzik a Haha tagjait

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Hallgatói Hálózat (Haha) folytatná a tüntetéseket, akár még a HÖOK-kal is szembefordulva, amely január 26-án megállapodott a kormánnyal. A Magyar Nemzet értesülései szerint a szervezet 2011. óta amerikai szakértők segítségével képzi magát a civil ellenállás terén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a HÖOK január 21-én állapodott meg abban, hogy a kormány decemberi terveihez képest mégis indulnak államilag finanszírozott helyek azon a 16 szakon, amelyet csak önköltséges formában hirdettek volna meg. A Haha ennek ellenére továbbra is az általa kiírt hat pont megvalósítását követeli. A Magyar Nemzet szerkesztőségéhez eljutatott, a Haha tagjai között zajló belső levelezés szerint január 26-án, szombaton az Egyesült Államokból érkezett nyolc szakember tartott tréninget a diákszervezet tagjainak. A közösségvezetők a Saul Alinsky által létrehozott civil ellenállásra, az állammal szembeni fellépésre kidolgozott modellt ismertették a diákokkal. Segítséget nyújtottak abban is, miként építsenek koalíciót, valamint hogyan kampányoljanak céljaik mellett. A programban 2011 óta tartanak hasonló képzéseket hazánkban, amelyek megszervezését a Civil Kollégium végzi.
A képzést tartók között találta a Magyar Nemzet például Christina Dody nevét, aki korábban az Egyesült Államokban a Kampány az Emberiség Fejlődéséért egyik vezetője volt. A katolikus szervezet ellen az egyház vizsgálatot kezdeményezett 2008-ban, mivel gyakran hangosnak, erőszakosnak vélték a kampányt, amelyet folytattak. Emellett oktatót delegált a Lakeview Action Coalition, csakúgy, mint a Main People’s Aliance, amelyek a 2011-es Occupy mozgalom résztvevőinek is képzést adtak.
Míg a Magyar Nemzet felhívja a figyelmet a Haha tagjainak baloldali kötődéseire kétségbe vonva ezzel a szervezet függetlenségét, a HAHA blog szerkesztősége hangsúlyozza, hogy jobb oldali lelkületű tagokat is számlál a társulás: G. Szabó Dániel, az ELTE-ÁJK hallgatója például nem titkolja, hogy Martonyi János külügyminiszter volt irodájában, később pedig a kormány párizsi nagykövetének jelenlegi irodájában gyakornokoskodott. Kóbor Andrea, a Hallgatói Hálózat ismert arca pedig 2010-ben a belgrádi követségen a polgári kormány Külügyminisztériumának alkalmazottjaként dolgozott.
(Forrás: Magyar Nemzet, MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2013. január 29. kedd, 21:54  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A közösségi terek közösségét építi a NAKVI

Több száz, Integrált Közösségi és Szolgáltató Térben (IKSZT) dolgozó szakember és vidékfejlesztő vett részt a harmadik alkalommal megrendezett Országos IKSZT Szakmai Találkozón március 12-én Budapesten.

A 2010-ben nevében és szemléletében is megújuló Vidékfejlesztési Minisztérium azzal a látásmóddal akart szakítani, ami a magyar vidékben csak mezőgazdasági termelési teret, élelmiszer-előállító egységeket látott, mondta köszöntőjében V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár. A vidékre nemcsak gazdasági térként, hanem élettérként és kulturális térként is tekintenek, szögezte le az államtitkár.

Bővebben...