FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Amerikai szakértők képzik a Haha tagjait

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Hallgatói Hálózat (Haha) folytatná a tüntetéseket, akár még a HÖOK-kal is szembefordulva, amely január 26-án megállapodott a kormánnyal. A Magyar Nemzet értesülései szerint a szervezet 2011. óta amerikai szakértők segítségével képzi magát a civil ellenállás terén.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a HÖOK január 21-én állapodott meg abban, hogy a kormány decemberi terveihez képest mégis indulnak államilag finanszírozott helyek azon a 16 szakon, amelyet csak önköltséges formában hirdettek volna meg. A Haha ennek ellenére továbbra is az általa kiírt hat pont megvalósítását követeli. A Magyar Nemzet szerkesztőségéhez eljutatott, a Haha tagjai között zajló belső levelezés szerint január 26-án, szombaton az Egyesült Államokból érkezett nyolc szakember tartott tréninget a diákszervezet tagjainak. A közösségvezetők a Saul Alinsky által létrehozott civil ellenállásra, az állammal szembeni fellépésre kidolgozott modellt ismertették a diákokkal. Segítséget nyújtottak abban is, miként építsenek koalíciót, valamint hogyan kampányoljanak céljaik mellett. A programban 2011 óta tartanak hasonló képzéseket hazánkban, amelyek megszervezését a Civil Kollégium végzi.
A képzést tartók között találta a Magyar Nemzet például Christina Dody nevét, aki korábban az Egyesült Államokban a Kampány az Emberiség Fejlődéséért egyik vezetője volt. A katolikus szervezet ellen az egyház vizsgálatot kezdeményezett 2008-ban, mivel gyakran hangosnak, erőszakosnak vélték a kampányt, amelyet folytattak. Emellett oktatót delegált a Lakeview Action Coalition, csakúgy, mint a Main People’s Aliance, amelyek a 2011-es Occupy mozgalom résztvevőinek is képzést adtak.
Míg a Magyar Nemzet felhívja a figyelmet a Haha tagjainak baloldali kötődéseire kétségbe vonva ezzel a szervezet függetlenségét, a HAHA blog szerkesztősége hangsúlyozza, hogy jobb oldali lelkületű tagokat is számlál a társulás: G. Szabó Dániel, az ELTE-ÁJK hallgatója például nem titkolja, hogy Martonyi János külügyminiszter volt irodájában, később pedig a kormány párizsi nagykövetének jelenlegi irodájában gyakornokoskodott. Kóbor Andrea, a Hallgatói Hálózat ismert arca pedig 2010-ben a belgrádi követségen a polgári kormány Külügyminisztériumának alkalmazottjaként dolgozott.
(Forrás: Magyar Nemzet, MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2013. január 29. kedd, 21:54  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ÚJ NEMZEDÉK KÖZÖSSÉGI TÉR ZALAEGERSZEGEN

Az Új Nemzedék a nemzeti ifjúságpolitika szakmai-szolgáltató háttérintézményeként működik. Tevékenységünket a fiatalok igényeihez igazított új, innovatív stílusban népszerűsítjük és tesszük elérhetővé. Az Közösségi Tér elsősorban fiataloknak ad ingyen teret ahhoz, hogy szabadidejüket töltsék itt, programokban vegyenek részt akár napi, heti vagy havi rendszerességgel.

Kapacitásunknak és lehetőségeinknek megfelelően a Közösségi Teret elérhetővé szeretnénk tenni civil szervezetek számára is. Civil közösségek előzetes egyeztetés alapján lehetőséget kaphatnak különböző szabadidős és művelődési tevékenységek gyakorlásáraz Új Nemzedék Közösségi Térben.

Bővebben...