FIATALOK.INFO

• A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

NIT elnökségi állásfoglalás a felsőoktatás terén kialakult helyzetről

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő

Nemzeti Ifjúsági Tanács

SAJTÓKÖZLEMÉNY – NIT elnökségi állásfoglalás a felsőoktatás terén kialakult helyzetről

A Nemzeti Ifjúsági Tanács alapvető célja az ifjúsági korosztály és a döntéshozók közötti strukturált párbeszéd megteremtése, fenntartása. Feladatának tekinti az ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek közös gondolkodásának előremozdítását, érdekképviseletük ellátását hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökségeként figyelemmel kísértük a felsőoktatás terén tervezett változásokat, ezek kommunikációját, az ezzel kapcsolatban kialakult helyzetet. Úgy gondoljuk, hogy az érintettek teljes körű bevonásával történő egyeztetések hiányában nem születhet az ifjúsági korosztály érdekeit figyelembevevő felelős döntés.

Fontosnak tartjuk a döntések és tervezetek hatékony kommunikációját, már a tervezés első fázisában elindított, folyamatos párbeszédet. Elfogadhatatlannak tartjuk ennek hiányát, a kommunikációs anomáliákat és az ezáltal előidézett helyzetet.

A hazai ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek képviselőjeként szolidaritásunkat fejezzük ki a diákok, a hallgatók és képviselőik felé. Elkötelezettek vagyunk az ifjúságot érintő kérdésekben a folyamatos párbeszéd és egyeztetés mellett.

Javasoljuk a döntés mihamarabbi átgondolását, az érintettek közötti egyeztetés megkezdését, és a párbeszéd folytatását a döntés meghozatala után. Országos érdekképviseleti szervként felajánljuk közreműködésünket a fiatalokat érintő kérdésekben folytatott folyamatos egyeztetések megkezdésében, fenntartásában.

2012. december 12.

Nemzeti Ifjúsági Tanács Elnöksége

Módosítás dátuma: 2012. december 12. szerda, 12:33

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?

Featured Links: