FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mihalovics Péter az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A munkanélküliség az egyik legfőbb probléma az európai fiatal generációk számára - ez derült ki az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének keddi vitanapján, ahol Magyarország kormányát Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program kormányzati koordinációjáért felelős miniszteri biztos képviselte. A fiatal politikus felszólalásában megerősítette a magyar kormány elhivatottságát a fiatalok életminőségének javításáért és felvetette a diákigazolvánnyal járó kedvezmények kiterjesztését.

A fiatal generáció feláldozása: a gazdasági válság társadalmi, gazdasági és politikai vonzatairól tartott vitanapot az Európa Tanács kedden.

Mihalovics Péter az ET egyik legfiatalabb tagjaként a magyar helyzetről és lehetőségekről nyilatkozott és bemutatta a kormány Új Nemzedék Jövőjéért Programját. „Magyarország készen áll arra, hogy az Új Nemzedék Jövőjéért Programmal üzembe helyezett, a fiatalokkal közösen kialakított partnerségi együttműködést fenntartsa és továbbfejlessze, európai színtérre kiterjessze, és más államokkal összefogva indítson támadást a fiatalokat sújtó munkanélküliség ellen” - mondta.

A miniszteri biztos a fiatalokért tett eddigi kormányzati erőfeszítésekre is kitért, például a szakképzési és a felsőoktatási rendszer átalakításától várt eredményekre, a felsőoktatás és a munkaerőpiac közötti kétoldalú kapcsolat erősítésére és a pályakezdőket érintő foglalkoztatáspolitikai elképzelésekre.

Továbbá felvetette annak lehetőségét, hogy a diákigazolvány kedvezményrendszerét szükséges lenne foglalkoztatáspolitikai területre is kiterjeszteni, valamint hallgatói jogviszonyon kívül életkorhoz, a 26. életév betöltéséhez kötni. Mihalovics szerint a diákigazolványt számos új funkcióval lenne érdemes fejleszteni, de akár érdemes lenne megvizsgálni azt is, hogy az okmány tulajdonosa vállalkozóként vagy pályakezdő foglalkoztatottként igényelhet-e adókedvezményt vagy alanyi adómentességet jövedelme után.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés