FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Merre visz az út? Fontos az ifjúság

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Nagykanizsa - A csütörtöki közgyűlés fontosabb döntéseiről, így többek között az ifjúságpolitikai koncepcióban megfogalmazott feladatokról is beszélt pénteken Cseresnyés Péter, a város polgármestere.


Mint mondta: a koncepció legfontosabb célja, hogy a 14 és 35 éves korosztály biztos válaszokat és megoldási javaslatokat kapjon kérdéseire, problémáira, illetve, hogy a város helyben is lehetőséget biztosítson a fiatalok érvényesüléséhez. Ezt jelenleg két projekt is támogatja, a Jövőnk az ifjúság nevet viselő program célja közt szerepel a pályaválasztási tanácsadás, nyelvi tréningek tartása, prevenciós előadások és sportrendezvények szervezése.

A másik projekt, a Merre visz az út? nevet kapta, s céljai közt a fiatalok társadalmi résztvételének erősítése is szerepel. A polgármester hangsúlyozta: a hátrányos helyzetű fiatalok üdültetését továbbra is támogatja az önkormányzat, illetve kedvezményes mozibérlet is jár a gyerekeknek.

Cseresnyés Péter a pénteki zárt ülés témái közül kiemelte: a volt sörgyári terület elővásárlási jogáról lemondott az önkormányzat, a városnak ugyanis se pénze, se koncepciója nem volt a terület hasznosítását illetően. Arról nem tudott beszámolni a polgármester, hogy a malátagyártást felszámoló francia cég kinek adja el a gyárterületet.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés