FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mihalovics: A kormány kiáll a fiatalok boldogulása mellett

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A kormány működésében látszanak azok az értékek, amelyekért az elmúlt 15 évben a Fidelitas is küzdött, ilyen például a családok és gyermeke védelme, a fiatalok boldogulása és jövője érdekében tett erőfeszítések, a jövő nemzedékekre elzálogosított jövőjének, adósságainak enyhítése – jelentette ki az mno.hu-nak Mihalovics Péter ifjúságpolitikáért felelős biztos.

Mihalovics Péter az LMP népszavazási kezdeményezése kapcsán úgy fogalmazott, a kérdések igen megkésettek, tárgyi tévedéseket is tartalmaznak, és figyelmen kívül hagyják, hogy nagyon következetes gazdaságpolitikai törekvések miatt születtek ezek a döntések. A tankötelezettség 16 évre csökkentése annak az oktatási–szakképzési reformnak a része, amelynek a célja, hogy potenciális munkavállalói pozíció felé kell terelni azokat a diákokat, akik a továbbtanulásra egyáltalán nem gondolnak, inkább kétkezi mesterséget szeretnének minél előbb választani – szögezte le.

Mint mondta, a Fidelitas a 2010-es választások óta három szinten képviselteti magát a döntéshozatalban: európai parlamenti színtér, országgyűlési színtér és az önkormányzati kontingens. Mihalovics rámutatott arra, hogy ezek közül a 136 fős önkormányzati közösségre a legbüszkébb, hiszen nagyon sikeresen tudják a helyi érdekeket becsatornázni. A kormány működésében látszanak azok az értékek, amelyekért az elmúlt 15 évben a Fidelitas is küzdött, ilyen például a családok és gyermeke védelme, a fiatalok boldogulása és jövője érdekében tett erőfeszítések, a jövő nemzedékekre elzálogosított jövőjének, adósságainak enyhítése – ismertette a miniszteri biztos.

Mihalovics Péter szólt az Új Nemzedék Jövőjéért programról is. Ezzel összefüggésben kijelentette, a programot európai uniós forrásokból kívánják finanszírozni, most e pályázatok előkészítése zajlik, szeptemberre érhetnek működő fázisba a még papíron lévő tervek. A képviselő kiemelte, hogy a programok révén a cserkészet, valamint a fölállítandó Nemzeti Ifjúsági Tanács számára is tudnak forrásokat biztosítani.

Forrás: fidesz.hu

Módosítás dátuma: 2012. március 14. szerda, 23:18  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Cseresnyés Péter: a fiatalok jó szakmáért küzdjenek

A jó képességű fiatalok ne rossz diplomáért, hanem jó szakmáért küzdjenek az iskolapadokban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára november 23-án A munkaerőpiac fejlesztési lehetőségei Székesfehérváron címmel rendezett szakmai konferencián. Cseresnyés Péter a város önkormányzata, a Fehérvár Anno és Ma Szociális Szövetkezet, valamint a Fejér Megyei CIC (civil információs centrum) rendezvényén kiemelte: az iparilag fejlett városokban, mint Székesfehérvár, nagyon komoly gondot okoz a munkaerőhiány, a jövő ennek megoldásán múlik. Úgy vélte, a probléma kezelésének elsődleges bázisa a szakképzés átalakítása és a hazai munkaerőpiac minőségi igényeihez igazítása.

Bővebben...