FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mihalovics: A kormány kiáll a fiatalok boldogulása mellett

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A kormány működésében látszanak azok az értékek, amelyekért az elmúlt 15 évben a Fidelitas is küzdött, ilyen például a családok és gyermeke védelme, a fiatalok boldogulása és jövője érdekében tett erőfeszítések, a jövő nemzedékekre elzálogosított jövőjének, adósságainak enyhítése – jelentette ki az mno.hu-nak Mihalovics Péter ifjúságpolitikáért felelős biztos.

Mihalovics Péter az LMP népszavazási kezdeményezése kapcsán úgy fogalmazott, a kérdések igen megkésettek, tárgyi tévedéseket is tartalmaznak, és figyelmen kívül hagyják, hogy nagyon következetes gazdaságpolitikai törekvések miatt születtek ezek a döntések. A tankötelezettség 16 évre csökkentése annak az oktatási–szakképzési reformnak a része, amelynek a célja, hogy potenciális munkavállalói pozíció felé kell terelni azokat a diákokat, akik a továbbtanulásra egyáltalán nem gondolnak, inkább kétkezi mesterséget szeretnének minél előbb választani – szögezte le.

Mint mondta, a Fidelitas a 2010-es választások óta három szinten képviselteti magát a döntéshozatalban: európai parlamenti színtér, országgyűlési színtér és az önkormányzati kontingens. Mihalovics rámutatott arra, hogy ezek közül a 136 fős önkormányzati közösségre a legbüszkébb, hiszen nagyon sikeresen tudják a helyi érdekeket becsatornázni. A kormány működésében látszanak azok az értékek, amelyekért az elmúlt 15 évben a Fidelitas is küzdött, ilyen például a családok és gyermeke védelme, a fiatalok boldogulása és jövője érdekében tett erőfeszítések, a jövő nemzedékekre elzálogosított jövőjének, adósságainak enyhítése – ismertette a miniszteri biztos.

Mihalovics Péter szólt az Új Nemzedék Jövőjéért programról is. Ezzel összefüggésben kijelentette, a programot európai uniós forrásokból kívánják finanszírozni, most e pályázatok előkészítése zajlik, szeptemberre érhetnek működő fázisba a még papíron lévő tervek. A képviselő kiemelte, hogy a programok révén a cserkészet, valamint a fölállítandó Nemzeti Ifjúsági Tanács számára is tudnak forrásokat biztosítani.

Forrás: fidesz.hu

Módosítás dátuma: 2012. március 14. szerda, 23:18  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Civilek az ifjúságpolitika alakításában

A fiatalokat nevelő és képviselő civil szervezetek nagyobb szerepet kapnak az ifjúságpolitikábanÁtalakul a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg. Az átalakulással az eddigi tagok mandátuma megszűnik, a testület munkájában ezután az elnökön kívül csak civil szervezetek vesznek részt. A grémium javaslattevő, véleményező és tanácsadói feladatokat lát el, segítve a kormány, valamint a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter munkáját.
Bővebben...