FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

YEPP szeminárium Budapest

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
2012. február 23-26. között Budapesten tartotta szemináriumát az Európai Népárt ifjúsági szervezete (YEPP), 37 országból több mint 90 résztvevő érkezett összesen.

Csütörtök este az nemzeti ifjúság szervezetek küldöttei egy vacsora keretében találkoztak Gyürk András Európai Parlamenti képviselővel, Ágh Péterrel a Fidelitas elnökével és Ulrich Kleppmannal, a Hanns Seidel Alapítvány magyarországi vezetőjével, illetve beszédet mondott Dömötör Csaba a szervezet elnöke is.

A következő napon számos vezető magyar politikussal volt lehetőségük a résztvevőknek megismerkedni, egyben részletes elemzést kaptak az elmúlt 1,5-2 törvényalkotási munkájáról, különös tekintettel az új Alaptörvényre és sarkalatos törvényekre. A délelőtti konferencia-beszélgetésen előadást tartott többek között Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Cséfalvay Zoltán gazdaságstratégiáért felelős államtitkár, Szalay-Bobrovniczky Kristóf, illetve Hans Kaiser, a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi vezetője is.

Délután a YEPP szakmai tanácskozása után a küldöttek megtekintették a 4-es metró épülő alagútját és megállóit, ahol Vitézy Dávid a BKK vezérigazgatója röviden bemutatta a metróépítés jelenlegi helyzetét, illetve a budapesti közösségi közlekedés újraszervezéséről szóló terveket.

A szombati nap szintén hosszú tanácskozással telt, amelyen számos határozat közül a küldöttek elfogadtak egy Magyarországról szóló határozatot is, mely az új alkotmány létrejöttét méltatja és az ország alapvető értékek mellett elköteleződését említi.

Tekintettel arra, hogy február 25. a kommunizmus áldozatainak emléknapja Schmidt Mária igazgató asszony jóvoltából a résztvevők ellátogattak a Terror Házába, ahol az igazgató asszony, Duarte Marqeus YEPP-alelnök, portugál parlamenti képviselő, illetve Téglás Zoltán, az amerikai Ignite zenekar frontembere is beszédet mondtak.

Az IKSZ szempontjából is kiemelten fontos volt a múlt hétvégi esemény, nemcsak azért mert európai kereszténydemokrata-konzervatív ifjúsága valódi képet kaphatott a sajtóban sokszor ellentmondásosan leírt magyarországi helyzetről, hanem mert ez volt szervezetünk számára az első alkalom, amikor hivatalosan meghívott vendégként vehettünk részt egy YEPP szemináriumon.

Az IKSZ-et a rendezvényen Törcsi Péter alelnök és Schaller Ernő a külügyi munkacsoport vezetője képviselte. Az esemény azért is bír nagy jelentőséggel számunkra, mert mint hiavatalosan meghívott vendég szervezet adhatjuk be a jövő hét folyamán, hosszú előkészület után a tagfelvételi kérelmünket. Az IKSZ egyúttal tanúbizonyságot tett arról, hogy számunkra csak egy politikai család létezik, melyben, Európában otthon érezhetjük magunkat és ez a YEPP mint az Európai Néppárt társszervezete, melynek parlamenti frakciójában két magyar kereszténydemokrata képviselő is reprezentálja hazánkat.

Az IKSZ az európai értékek és az Európai Unió elkötelezett híve és ez a külpolitikai kapcsolatrendszerében is tükröződik. Hisszük, hogy a szervezetünk jövője kizárólag ezen értékek mentén építhető és határozottan visszautasítunk minden próbálkozást mely eltérítene minket erről az útról, hiszen Európa keresztény alapokra épült és a mi feladatunk fiatal kereszténydemokratákhoz híven e fundamentum védelmezése egy egységes Európa keretein belül.

A rendezvény alatt, YEPP-es partnereink egyeztetésekre hívtak minket többek között Bécsbe, Milánóba, Tallinba Bukarestbe, Prágába, és Brüsszelbe. Célunk ezen meghívásoknak eleget tenni, tehát a külügyi munkacsoportra egy nagy, de egyben felemelő feladat hárul a jövőben.

Ezúton is köszönjük Dömötör Csabának a YEPP elnökének és Fidelitasos barátainknak lehetőséget, egyben gratulálunk a profi szervezéshez és a jó hangulatú rendezvényhez!

Törcsi Péter
alelnök, IKSZ

Forrás: iksz.net

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Pártszimpátia, társadalmi összetétel és értékrend a fiatalok körében
A FIDESZ-szel szimpatizáló fiatalok (35 év alattiak) a legelégedettebbek, az MSZP-szimpatizáns fiatalok bíznak a legkevésbé az Országgyűlésben, az LMP szimpatizáns fiatalok bíznak leginkább az emberekben, a Jobbik-szimpatizánsok nem bíznak a rendőrségben és idegenellenesek - derül ki a TÁRKI 2011 áprilisa és júniusa között végzett kutatásából.2011 áprilisa és júniusa között azt vizsgáltuk, hogy a fiatalok (a 35 év alattiak) pártszimpátiája hogyan függ össze társadalmi összetételükkel és értékrendjükkel.
Bővebben...