FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Hallgatók veszik át a PTE kollégiumainak szervezési feladatait

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A választott hallgatói képviselők és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Gazdasági Főigazgatóság Ingatlangazdálkodási Osztálya veszi át a PTE kollégiumainak üzemeltetését, miután az ezért felelős Kollégiumi Osztályt ésszerűsítés és karcsúsítás okán felszámolják - írja a pecsiujsag.hu.

Még december közepén döntött úgy a PTE Szenátusa, hogy a a Rektori Hivatal létszámcsökkentését a Kollégiumi Osztály megszüntetésével oldja meg. Az eddig egy kézben tartott feladatok most a Kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottságok, a Kollégiumi Diákbizottságok és a Vagyongazdálkodási Igazgatóság Ingatlangazdálkodási Osztálya közt osztódnak el. A hivatalos indoklás szerint a döntés az ésszerűsítés miatt született. 
Dr. Pintér Mihály, az EHÖK érdekvédelmi referense kiemelte: a szervezet csak azokat a feladatokat veszi át a kollégiumokkal kapcsolatban, amelyek a hallgatókat érintik, tehát a ki-beköltözést, a rendezvények szervezését, illetve a férőhelyek elosztásáról is ők gondoskodnak majd. A racionalizáláson túl karcsúsítás is várható, ezután kevesebb dolgozó vesz részt az internátusok feladatait ellátó állományban. A Kollégiumi Osztály minden emberét érintette a leépítés, vagyis közalkalmazott a kollégiumokban nem fog dolgozni a jövőben - írja a pecsiujsag.hu. A lap információi szerint egy ügyintézőn kívül - aki főként az ellenőrző feladatokat látja majd el - minden más munkakör hallgatói kézbe került, tehát a ki-és beköltöztetési procedúra, a külföldi hallgatók kezelése, a bevándorlási ügyek, a statisztikakészítés, illetve a vezető beszámolók készítése. 
Míg korábban a kollégiumi jelentkezések esetében egy központi várólista volt, addig mostantól decentralizáltan veszik fel a hallgatókat - mivel minden visszajut a karok kezelésébe. A szálláshelyért jelentkező hallgatóknak kényelmesebbnek tűnik, hogy minden kollégiumba a diákbizottság vehet fel hallgatókat. Megszűnik ellenben a kari férőhelykeretek rugalmas kezelése - így bizonyos karokon gyorsabb lesz a jelentkezés, de a kerethiány miatt nehezebb lesz férőhelyhez jutni.
A Pécsi Tudományegyetem egy közel kétmilliárdos éves költségvetésű szervezeti egységének adminisztrációja kerül most hallgatói kézbe, ami a felsőoktatásban országos szinten is jelentős szervezeti reformnak számít. 
(Forrás: pecsiujsag.hu)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Pártszimpátia, társadalmi összetétel és értékrend a fiatalok körében
A FIDESZ-szel szimpatizáló fiatalok (35 év alattiak) a legelégedettebbek, az MSZP-szimpatizáns fiatalok bíznak a legkevésbé az Országgyűlésben, az LMP szimpatizáns fiatalok bíznak leginkább az emberekben, a Jobbik-szimpatizánsok nem bíznak a rendőrségben és idegenellenesek - derül ki a TÁRKI 2011 áprilisa és júniusa között végzett kutatásából.2011 áprilisa és júniusa között azt vizsgáltuk, hogy a fiatalok (a 35 év alattiak) pártszimpátiája hogyan függ össze társadalmi összetételükkel és értékrendjükkel.
Bővebben...