FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Eurodesk hálózat bővítés

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat, mely jelenleg szinte minden európai országban, összesen kb. 3000 partner irodával működik. Az ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.

Az Eurodesk hálózat bővíteni szeretné meglévő helyi partnereinek körét, ezért egy pályázatot hirdettünk meg a Mobilitás honlapján.
A pályázati határidő eredetileg január 15-e volt, azonban szeretnénk még egy kis időt adni mindazoknak a pályázásra, akikhez ez a lehetőség csak most jut el, ezért a pályázati határidőt február 15-ig meghosszabbítottuk. Mellékletben megtalálható a pályázati felhívás, és a jelentkezési lap, melyet a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre kérünk eljuttatni.

Mit jelent az Eurodesk helyi partnernek lenni?
Ha egy olyan Magyarországon bejegyzett, nem profitorientált szervezetnél dolgozol, ahol fiatalokkal (13-30 év) foglalkoztok, ha szeretnétek, hogy minél szélesebb információt kapjanak az EU-s lehetőségekről, ha segíteni akartok nekik, hogy külföldi csoportokat találjanak egy klassz ötletükhöz, vagy önkénteskedni szeretnének; illetve
ha szeretnétek egy országos, de nemzetközi szintű csapathoz tartozni, akik évente találkoznak regionális és nemzeti szinten, közösen tervezik programjaikat, hogy minél szélesebb körben érjék el a fiatalokat...

AKKOR KÖZÖTTÜNK A HELYED!!!

Mindez hogy lehetséges?
Régiónként max. 10 Eurodesk-partner működhet, mi a szabad helyek betöltésére keresünk új szervezeteket határozatlan idejű szerződéssel. Egy érdekes alapképzés után (ahol információkat kapsz az Eurodesk-ről, az FC (First Class)-ról, a Fiatalok Lendületben 2007-2013 Programról) ill. egyéb nemzetközi mobilitási lehetőségekről) lehetőséged lesz országos és nemzetközi találkozókon is részt venni.
A képzés után elérhetőséget kapsz abba az intranetes, FC (First Class) levelezőrendszerbe, ami a fent említett országokban működő, több mint 3000 regionális partnerhez nyújt neked elérhetőséget! Ezenkívül folyamatosan információs és promóciós anyagokat kapsz, hogy még hatékonyabban végezhesd, ezt a szolgáltatásaidat színesítő tevékenységet!

Mi kell hozzá?
Internet hozzáférés, telefon és e-mail, honlap/facebook oldal, és jó ha van egy irodátok, de ez nem feltétel. A pályázónál legyen egy ember, aki min. alapszinten beszél angolul és felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik, ő fogja az Eurodesk koordinátori szerepet betölteni. 

Felhívás és jelentkezési lap:

ED partneri Felhívás-KM.doc

további információ: www.eurodesk.hu 

Módosítás dátuma: 2012. február 03. péntek, 13:05  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről

Véleményezésen a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet módosításáról szóló Nemzeti Erőforrás Minisztériumi rendelet tervezete. A tervezet többek között tartalmazza a pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalását és az egyedi támogatások kérdéseit is.
Véleményezési határidő: 2011. április 21.

A tervezet a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet kis terjedelmű, a gyakorlati tapasztalatok miatt időszerűvé váló módosítását tartalmazza. A módosítás főbb irányai a tervezet szerint az alábbiak:

1. A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsára és a Regionális Ifjúsági Tanács tagjaira vonatkozó módosítás.

2. A pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalása.

3. Az egyedi támogatási igényekre épülő rendszer megszüntetése.

4. A Wekerle Sándor Alapkezelő kijelölése pályázatokat kezelő szervként.

Az anyag letölthető a www.kormany.hu honlapról.

Előterjesztés állapota: egyeztetés alatt

Véleményezési határidő: 2011. április 21.

Véleményezésre szolgáló e-mail-cím: kristof.teglasy@nefmi.gov.hu

OrientPess Hírügynökség