FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

260 millióból fejlesztette szolgáltatásait a Kecskeméti Főiskola

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Egy kétéves uniós fejlesztés zárult le november 30-án a Kecskeméti Főiskolán. A Modern hallgatói és intézményi szolgáltatás - versenyképes főiskola című projekt 260 millió forintos támogatással valósított meg olyan fejlesztéseket, amelyek elengedhetetlenek egy korszerűen működő, a kihívásokra és új igényekre rugalmasan reagáló felsőoktatási intézmény fejlődéséhez.

A projekt négy pillérre épült: megkezdődtek az intézményben a Diplomás Pályakövető Rendszer felmérései, bevezették a Vezetői Információs Rendszert, kialakították az öregdiákokkal foglalkozó Alumni rendszert és új humán szolgáltatásokat is kínálnak a jelenlegi hallgatóknak.
Ma egy főiskola jóval több, mint oktatási intézmény: olyan bázisnak kell lennie, amely szorosan összeforr gazdasági-társadalmi közegével a képzés, a kutatás és - egyre inkább - a szolgáltatások területén, és bázist kell jelentenie a jelenlegi hallgatóknak és öregdiákoknak is - hangsúlyozta Brindza Attila. A projektmenedzser hozzátette: ez a projekt megerősítette a főiskola bázis szerepét. A diplomás pályakövető vizsgálatok visszacsatolást adnak az intézmény munkájáról a gazdaságból, az Alumni rendszer a főiskola "holdudvarába" vonja az öregdiákokat, a humán szolgáltatások pedig a jelenlegi hallgatóknak adnak kapaszkodókat.
A projekt keretében állt fel a Hallgatói és Oktatói Szolgáltató Központ, amely meghatározó lépés volt a szolgáltató szemléletű főiskola felé. Szabó Antal, a központ vezetője úgy véli, a központ olyan szolgáltatásoknak adott szervezeti kereteket, amelyek feltétlenül szükségesek egy jól működő felsőoktatási intézményben.
A Vezetői Információs Rendszer kialakítása - amelyre szintén az uniós támogatás révén nyílt lehetőség - nemcsak a vezetők megalapozott döntéseit szolgálja a naprakész és könnyen lehívható információkkal, hanem ahhoz is hozzájárul, hogy az intézmény külső megítélése valós tényeken, adatokon alapuljon. 
Dr. Danyi József rektor a projekt zárórendezvényén kijelentette: a sikeresen végigvitt pályázat nagyban hozzájárul a főiskola versenyképességéhez.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. december 07. szerda, 19:37  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés