FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Idén is sikeres volt a Kormányzati Karrier Expo

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Óriási népszerűségnek örvendett az immáron második alkalommal megrendezett, a közigazgatási pályát, mint vonzó karrierlehetőséget népszerűsítő Kormányzati Karrier Expo. Október 15-én rengeteg érdeklődő fiatal látogatott ki a Millenárison megrendezett rendezvényre.
A ReGeneráció programsorozat részeként életre hívott Kormányzati Karrier Expo idén is színes, változatos programokkal várta a közigazgatás iránt érdeklődő, főleg egyetemista és pályakezdő fiatalokat. A rendezvény során az Expóra látogatók közvetlen élményekkel nyerhettek betekintést a közigazgatási pályába és megismerkedhettek a kormányzat kiemelt témáival is.

Egész nap zajlottak a kerekeasztal beszélgetések, ahol izgalmas, komoly érdeklődésre számot tartó témakörök merültek fel, melyek során kérdezni is volt lehetőségük a résztvevőknek. Az idei beszélgetések fókuszában a tizenkilenc megyei kormányhivatal állt, mivel az általuk kínált opció sok vidéki pályakezdőnek helyben jelent majd munkavállalási lehetőséget.

A második Kormányzati Karrier Expóra kilátogatók személyesen is találkozhattak az egyes minisztériumok és államtitkárságok vezetőivel és szóba elegyedhettek a közigazgatásban dolgozó fiatalokkal.

Ismét meghirdették a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, mely 150 fiatalnak nyújt majd lehetőséget arra, hogy mélyebb betekintést nyerjen a hazai, valamint az európai uniós közigazgatásba. Ennek apropóján a tavalyi év ösztöndíjasai közül öt sikeres pályázó webkamerán keresztül számolt be külföldi tapasztalatairól.

A rendezvényt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hagyományteremtő céllal hozta létre, ezért aki idén nem jutott el a Karrier Expora, az se keseredjen el, hiszen jövőre újra szélesre tárja kapuit a közigazgatás és szeretettel várja az új generáció tagjait a ReGeneráció programsorozat.

(kormany.hu)

Módosítás dátuma: 2011. október 17. hétfő, 21:44  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Jobbik: Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki
„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá – írta Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtök délutáni sajtóközleményében.
Bővebben...