FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Idén is sikeres volt a Kormányzati Karrier Expo

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Óriási népszerűségnek örvendett az immáron második alkalommal megrendezett, a közigazgatási pályát, mint vonzó karrierlehetőséget népszerűsítő Kormányzati Karrier Expo. Október 15-én rengeteg érdeklődő fiatal látogatott ki a Millenárison megrendezett rendezvényre.
A ReGeneráció programsorozat részeként életre hívott Kormányzati Karrier Expo idén is színes, változatos programokkal várta a közigazgatás iránt érdeklődő, főleg egyetemista és pályakezdő fiatalokat. A rendezvény során az Expóra látogatók közvetlen élményekkel nyerhettek betekintést a közigazgatási pályába és megismerkedhettek a kormányzat kiemelt témáival is.

Egész nap zajlottak a kerekeasztal beszélgetések, ahol izgalmas, komoly érdeklődésre számot tartó témakörök merültek fel, melyek során kérdezni is volt lehetőségük a résztvevőknek. Az idei beszélgetések fókuszában a tizenkilenc megyei kormányhivatal állt, mivel az általuk kínált opció sok vidéki pályakezdőnek helyben jelent majd munkavállalási lehetőséget.

A második Kormányzati Karrier Expóra kilátogatók személyesen is találkozhattak az egyes minisztériumok és államtitkárságok vezetőivel és szóba elegyedhettek a közigazgatásban dolgozó fiatalokkal.

Ismét meghirdették a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjat, mely 150 fiatalnak nyújt majd lehetőséget arra, hogy mélyebb betekintést nyerjen a hazai, valamint az európai uniós közigazgatásba. Ennek apropóján a tavalyi év ösztöndíjasai közül öt sikeres pályázó webkamerán keresztül számolt be külföldi tapasztalatairól.

A rendezvényt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter hagyományteremtő céllal hozta létre, ezért aki idén nem jutott el a Karrier Expora, az se keseredjen el, hiszen jövőre újra szélesre tárja kapuit a közigazgatás és szeretettel várja az új generáció tagjait a ReGeneráció programsorozat.

(kormany.hu)

Módosítás dátuma: 2011. október 17. hétfő, 21:44  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Debreceni irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat
Megnyitotta kapuit a megyei szinten szerveződő, ifjúságsegítéssel foglalkozó kontaktpont irodahálózat debreceni tagja. Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként létrejövő irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos, Halász János kultúráért felelős államtitkár és Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere avatta fel.

Fotó: KIM
Bővebben...