FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Soltész Miklós: remény, cél és hit kell az ifjúságnak!

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerint a fiatalok körében nagy az érdektelenség, az ifjúság reményvesztettnek érzi magát, ezért minden szakembernek az a feladata, hogy reményt, célt és hitet mutasson nekik.

Az államtitkár csütörtökön Székesfehérváron, a megyei jogú városok ifjúságügyi műhelykonferenciáján hangsúlyozta: vannak olyan európai országok, ahol minden nagyon szépnek, jónak tűnik, de a közösségek messze nem olyan erősek, mint Magyarországon. Soltész Miklós hozzátette, hogy ezt kell az önkormányzatoknál dolgozó ifjúsági referenseknek bebizonyítaniuk, az oda vezető utat megmutatniuk, de úgy, hogy azt a megcélzott fiatalok megértsék. Téglásy Kristóf, a tárca főosztályvezetője az MTI érdeklődésére azt mondta: fontos, hogy az ifjúsági referensek hálózatban dolgozzanak, s folyamatosan egyeztessenek. Azt szeretnék elérni az önkormányzatoknál, hogy lehetőség szerint minden városban legyen ilyen szakember; ezt a készülő új önkormányzati törvénybe is szeretnék belefoglalni. A Millenniumi generáció 2011 című rendezvényen Cser-Palkovics András (Fidesz), Székesfehérvár polgármestere kiemelte, az önkormányzat folyamatosan végez felméréseket arról, vajon az ifjúság mit gondol a városról. Mint mondta, az eredmények alapján fel kell kelteni a fiatalok közélettel kapcsolatos érdeklődését, erősíteni kell szerepvállalásukat a közéletben. "Csak akkor sikerülhet mindez, ha a fiatalok érzik, beleszólásuk van az őket is érintő döntésekbe" - tette hozzá. A polgármester kitért arra, hogy ifjúsági párbeszédsorozatuk zárásaként ifjúsági diáktanács alakul meg a városban csütörtök délután. Ennek elnöke, akit a fiatalok választanak meg maguk közül, helyet kap a polgármesteri tanácsadó testületben, így közvetlenül részt vehet a döntés-előkészítésben - tette hozzá Cser-Palkovics András.

Módosítás dátuma: 2011. október 15. szombat, 18:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megalakult az IKSZ XIII. kerületi alapszervezete

 

Az IKSZ "Szólj bele a közéletbe!" országos kampánya keretében 2011. július 15-én megalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség  XIII. kerületi alapszervezete. Az alakuló ülésen részt vett Azbej Tristan Közép-Magyarországi Régióért felelős alelnök és Kovács Péter szervezetépítésért felelős alelnök is.

Miután az alelnökök ismertették a megalakuláshoz szükséges tudnivalókat és felvázolták az IKSZ felépítését az új tagoknak, a résztvevők Bordács Bálint elnökjelölt beszédét hallgathatták meg, melyben ismertette a  XIII. kerülettel kapcsolatos jövőbeli terveit, az összefogás fontosságát, majd átadta a szót Nyitrai Zoltán és Kiss Zsófia alelnökjelölteknek, illetve Izsó Borbála titkárjelöltnek. Miután a tagok meghallgatták a jelöltek bemutatkozását, következő programpontként a szavazás következett. Egyhangú szavazással a XIII. kerületi IKSZ elnöke Bordács Bálint lett. A résztvevők alelnöknek választották Nyitrai Zoltánt és Kiss Zsófiát, az alapszervezet titkára pedig Izsó Borbála  lett. Ezután az este jókedvű beszélgetéssel, politizálással folytatódott.