FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bérbe adta tavaly megüresedett mezőtúri ingatlanjait az SZF

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Bérbe adta Mezőtúr önkormányzatának a Szolnoki Főiskola (SZF) azokat az ingatlanokat, amelyek tavaly megüresedtek, miután az oktatási intézmény megszüntette az oktatást a városban - közölte Herczeg Zsolt polgármester.

Mezőtúrnak nagy csalódás volt, hogy a SZF az elméleti oktatás befejezése után a gyakorlati képzést is megszüntette a településen. Nyilvánvaló volt, hogy a városnak kell valamit tennie azért, hogy ezek az értékes ingatlanok ismét hasznosuljanak - mondta a fideszes polgármester.
Tájékoztatása szerint a főiskolával egyeztetve arra a megállapodásra jutottak: a Petőfi téren lévő központi épületegyüttest és a tangazdaságot bérlőként megkapják, a több tíz millió forintos üzemeltetési költség a várost terheli, de bérleti díjat nem kell fizetni. Ez az átmeneti állapot addig tart, amíg az állami tulajdonú épületek jövőbeni sorsáról Mezőtúr egyezségre nem jut a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel. Az önkormányzat azt tervezi, hogy a központi oktatási épületet a tulajdonába, míg a tangazdaságot kezelésbe kéri az államtól.
Addig is bérlőként igyekszik csökkenteni a fenntartási költségeket, és például a sportcsarnok kiadásával némi bevételhez jutni. Az elsősorban tanításra alkalmas épületeket - ismerve a kormány oktatási elképzeléseit - a jövőben a szakképzés szolgálatába kívánják állítani - tette hozzá Herczeg Zsolt.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 15. csütörtök, 20:44  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Vajon érdemes-e egy leszabályozott, "jógyerek"-társadalom felé mutató intézkedéseket tenni?

Az ántivilágban simán előfordult, hogy a vizirendőr motorcsónakkal a Balatonban úszók mellé kanyarodott, kérte a vizijártasságit, meg a személyit, továbbá jónapot kívánt. Vigyáztak felnőttre és gyerekre egyaránt. Működött az ifjúságvédelem is, többszörösen rétegezve. Emlékszem, hogy a SZOT üdülőben a kiérdemesült régi belügyes felvigyázó óva intett minket alsósokat, hogy a nyolcadikosok példáját követve később diszkózni akarjunk. Annyi bizonyos: a stréberség erősen összefüggött a kommunista parádékban való részvétellel. Viszolygást keltő foglalatosság volt ez. A stréber máz mindenkinek nagyon rosszul áll, még akkor is, ha nincs valós tartalma. 
Bővebben...