FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Még várnak az új szakképzési törvény véglegesítésével

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Elkészült az új szakképzési törvény koncepciója és tervezte, de a véglegesítéssel be kell várni a köz-, a felsőoktatási és az önkormányzati törvényeket is - közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlament oktatási bizottságában.

A miniszter a szokásos éves bizottsági meghallgatásán jelezte: ezt a négy jogszabályt össze kell hangolni. Hozzátette: a Nemzetgazdasági Minisztérium készen áll akár több változat előkészítésére, véglegesítésére. Megismételte: a cél, hogy a 10 év alatt tervezett 1 millió új munkahely döntő része a termelésben, iparban jöjjön létre, ehhez pedig meg kell teremteni a szakképzési hátteret. Beszélt arról is, hogy a szakképzési intézményrendszer átalakításáról két modell fut jelenleg egymás mellett. Az egyik a holland minta, amelyben megszűnik a megyei önkormányzatok szakképzési kötelezettsége, az átkerül a nagyvárosokhoz, és megyénként 2-3 központtal működik; a másik szerint pedig teljes mértékben állami finanszírozási körbe kerül a szakképzés. Az állami szerepvállalás az első modellben is erősödik - tette hozzá. Egy képviselői kérdésre válaszolva leszögezte: nem tud a "diplomásadóról", hozzá ilyen felvetés az adóügyekkel foglalkozó államtitkárságától nem érkezett. "Ha érkezne, nem is érteném" - fogalmazott. 
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 14. szerda, 07:47  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában 2013-2014 – Pályázat gyakornoki programban való részvételre egyetemi és főiskolai hallgatóknak

Az Országgyűlés Hivatala gyakornoki programot indít egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2013/14-es tanévben, amelyre pályázatot írt ki.

A pályázat célja

A gyakornoki program célja, hogy a hallgatók megismerjék az Országgyűlés szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részeibe.

Bővebben...