FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Már csak négy nap maradt a Diákhitel igénylésére

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Már csak négy napjuk maradt azoknak a hallgatóknak, akik még nem kértek Diákhitelt, de már az első, októberi utaláskor szeretnének hallgatói hitelhez jutni. A jövőben a Diákhitelt igénylő hallgatók elektronikus úton is kitölthetik a hiteligénylési adatlapot, de a kitöltött nyomtatványt továbbra is az együttműködő bankokban és takarékszövetkezetekben kell leadni.

A tanév első hiteligénylésének határideje szeptember 15-e. Azok a hallgatók, akik még soha nem kértek Diákhitelt, de már októberben szeretnének pénzhez jutni, eddig a határidőig kell, hogy leadják kérelmeiket. Akik korábban már részesültek Diákhitelben, azoknak nem kell újra igényelniük, viszont minél hamarabb be kell jelentkezniük tanintézetükbe, ugyanis csak az aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatók kaphatják meg hitelüket már az első folyósításkor. Ősszel az első folyósítási nap október 14-én lesz.
Az új diákhitelesek számára a hiteligényléssel egy időben nyílik mód a Diákhitel Direkt szerződés megkötésére. A www.diakhiteldirekt.hu lehetővé teszi az adatváltozások bejelentését, egyenleg-lekérdezést, vagy a hitel összegével kapcsolatos változások ügyintézését a világhálón keresztül. A Diákhitel Direkt szerződést - a személyazonosság igazolása miatt -, személyesen kell benyújtani az ügyintézésben közreműködő bank- és takarékszövetkezeti fiókokban, vagy felsőoktatási intézményekben. A benyújtási helyek listája a Társaság honlapján megtalálható.
A felvehető hitelösszegek az idei évben sem változtak: továbbra is havonta 15, 21, 25, 30,40 és 50 ezer forint igényelhető.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 14. szerda, 07:35  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

8,2 millióval támogatja az amerikai külügyminisztérium a CEU-t

A Közép-európai Egyetem (CEU) stratégiai fenntarthatósági céljait figyelembe véve az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének Közép- és Kelet-európai Környezetvédelmi, Tudományos, Technikai és Egészségügyi Regionális Irodája (ESTH Hub) az egyetemmel társulva 30 ezer dolláros (8,2 millió forintos) pénzügyi támogatást nyújt a Fenntartható Egyetemek Hálózata (Sustainable University Network - SUN) létrehozásának elősegítésére.

Bővebben...