FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Orosházán indul az SZTE első rezidensközpontja

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Aláírták szeptember 1-jén azt a megállapodást, amely szerint a most induló tanévtől az Orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) első rezidensközpontjaként működik tovább - olvasható a webradio.hu-n.

Az ünnepélyes szerződéskötés alkalmából Blahó János, az orosházi intézmény főigazgatója elmondta: azért kötnek együttműködési megállapodást az egyetemmel, hogy összekapcsolják a közoktatást és a felsőoktatást, s így közösen gondoskodjanak a tehetségekről. 
Dancsó József országgyűlési képviselő, Orosháza polgármestere kiemelte: a békési város, de a térség oktatásában is új minőséget kell teremteni annak érdekében, hogy a most jellemző elvándorlást megállítsák, s a korszerű tudással felvértezett diákok segítsék a térség és a megye felzárkózását. A program keretében például vendégtanárok érkeznek Szegedről, sőt a tehetségek számára középiskolai szakkollégiumokat is szerveznek. Szabó Gábor, a SZTE rektora köszöntőjében azt emelte ki, hogy az egyetemnek mindenekelőtt a nemzetközi porondon kell megmérettetnie magát. A rektor hangsúlyozta: az egyetem számára fontos, hogy legyenek gyökerei a megyékben, így Békésben is. Véleménye szerint ugyanis a felsőoktatási intézmény akkor tölti be szerepét, ha a képzése világszínvonalú és mint tudásközpont segíti a régió gazdasági fejlődését is. 
(Forrás: webradio.hu)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 06. kedd, 20:26  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Jobbik: Az Orbán-kormány ifjúságpolitikája a kommunikációban merül ki
„Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.” Ennek a népi mondásnak az üzenetével jellemezhető leginkább a Fidesz-kormány politikája a tegnap nyilvánossá tett reklámfilmjük kapcsán. Jobban jártak volna, ha szóba sem hozzák ezt a területet, inkább mélyen hallgatnak róla, mert ezáltal csak a saját hiányosságaikat és semmittevésüket tették nyilvánvalóvá – írta Farkas Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője csütörtök délutáni sajtóközleményében.
Bővebben...