FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A tavalyinál 24 ezer gyerekkel kevesebb kezdi meg a tanévet

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A tavalyinál 2177 pedagógussal és 24 ezer gyermekkel kevesebb kezdi meg az új tanévet szeptemberben - derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztályának becsléséből. Az óvodákban a legjobb, a középiskolákban a legrosszabb helyzet. Hivatalosan eddig 23 közoktatási intézményről jelezték, hogy szeptembertől egyházi fenntartásúvá válik - írta a Magyar Nemzet.

 

Ugyan a végleges adatokat csak október 15-ig kell közölniük az óvodáknak, iskoláknak a hozzájuk járó gyermekek és az alkalmazott pedagógusok létszámáról, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium statisztikai osztálya elkészítette a következő tanév létszámadataira vonatkozó becslését. Az adatok szerint sajnos tovább apad a gyermeklétszám: összesen 26 ezerrel lesz kevesebb iskolás, mint egy évvel korábban, a tavalyi 1,334 millió helyett csupán 1,308 millió gyerek ül be az iskolapadba szeptember 1-jén.
A becslések szerint az általános iskolások száma 7569 fővel, a szakiskolásoké több mint 4000 fővel, a speciális szakiskolásoké 216 fővel csökken. Arányaiban a gimnazisták és a szakközépiskolások száma csappan meg a legjelentősebben: előbbiek közel 7000, utóbbiak több mint 7500 fővel lesznek kevesebben.
(Forrás: Magyar Nemzet, hirtv.hu)
(www.edupress.hu)

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 11. csütörtök, 20:04  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Magyarországi Szülők Országos Egyesületének közleménye a táboroztatásról

A táboroztatási kampány eltereli a figyelmet a helyi önkormányzatok ellátási kötelezettségéről, és az államilag támogatott gyermeküdültetés szükségességéről!

Törvény készül a táborozás szabályozásáról, de minek? A "táboroztatás" a profitorientált vendéglátás egyik legális formája, amelyeket a különböző rendeletek szabályoznak, azokat kell szigorítani! Újabban az iskolarendszerű oktatásban részt vevő gyermek- és ifjúsági korosztály a turizmusipar üzleti szereplőjévé (fogyasztójává) lépett elő.

Bővebben...