FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kevés a pályaelhagyó az SZTE-n végzettek között

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) végzettek 83 százaléka három hónap alatt el tudott helyezkedni és elégedett a munkaerő-piaci helyzetével - derült ki az intézmény kutatócsoportja által végzett pályakövetési vizsgálatból. Az online felmérésben 1612 fő válaszait értékelték ki - adta hírül a hir6.hu .

A 2007-ben és 2009-ben az SZTE különböző (nappali, levelező, távoktatásos) tagozatain végzettek mintegy negyede bölcsészettudományi szakon, 16 százaléka pedagógiai, 15 százaléka pedig jogi és igazgatási területen szerzett diplomát. Emellett jelentős azoknak az aránya is, akik természettudományi és informatikai, valamint orvos- és egészségtudományi, illetve gazdaságtudományi oklevelet szereztek. A felmérésből az is kiderült, hogy az egyetemen végzettek 83 százalék három hónap alatt el tudott helyezkedni, fél év alatt pedig már 93 százalék találta meg munkahelyét. A munkával rendelkezők túlnyomó többségét teljes munkaidőben foglalkoztatják, de akadnak, akik saját vállalkozást vezetnek vagy szerződéses munkákat végeznek. A pályakövető vizsgálat szerint az SZTE-n végzettek jelentős része az üzleti szférában dolgozik, ugyanakkor az intézmény képzési szerkezetéből adódóan sokan találtak állást az állami és önkormányzati szektorban is. A válaszadók döntő többségének (82 százalék) munkája kapcsolódik a végzettségéhez - a pályaelhagyók aránya csupán 18 százalék.
(Forrás: hir6.hu)
(www.edupress.hu)

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 11. csütörtök, 19:38  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megtartotta első ülését a Dömötör Csaba által vezetett YEPP új elnöksége - beszámoló a ciprusi nyári egyetemről

Idén nyáron is megtartotta a YEPP (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete) szokásos nyári rendezvényét, mely számunkra azért is volt különleges, mert ez volt az első esemény, amelyre Dömötör Csaba már a szervezet elnökeként érkezett. A majdnem 30 országból érkező résztvevők ezúttal Cipruson találkoztak, a Nedisy vendégszeretetét élvezve. A Fidelitast Csabán kívül Henter Lilla és Faragó Csaba a Fidelitas Külügyi Kabinetjének tagjai képviselték.

Bővebben...