FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kevés a pályaelhagyó az SZTE-n végzettek között

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) végzettek 83 százaléka három hónap alatt el tudott helyezkedni és elégedett a munkaerő-piaci helyzetével - derült ki az intézmény kutatócsoportja által végzett pályakövetési vizsgálatból. Az online felmérésben 1612 fő válaszait értékelték ki - adta hírül a hir6.hu .

A 2007-ben és 2009-ben az SZTE különböző (nappali, levelező, távoktatásos) tagozatain végzettek mintegy negyede bölcsészettudományi szakon, 16 százaléka pedagógiai, 15 százaléka pedig jogi és igazgatási területen szerzett diplomát. Emellett jelentős azoknak az aránya is, akik természettudományi és informatikai, valamint orvos- és egészségtudományi, illetve gazdaságtudományi oklevelet szereztek. A felmérésből az is kiderült, hogy az egyetemen végzettek 83 százalék három hónap alatt el tudott helyezkedni, fél év alatt pedig már 93 százalék találta meg munkahelyét. A munkával rendelkezők túlnyomó többségét teljes munkaidőben foglalkoztatják, de akadnak, akik saját vállalkozást vezetnek vagy szerződéses munkákat végeznek. A pályakövető vizsgálat szerint az SZTE-n végzettek jelentős része az üzleti szférában dolgozik, ugyanakkor az intézmény képzési szerkezetéből adódóan sokan találtak állást az állami és önkormányzati szektorban is. A válaszadók döntő többségének (82 százalék) munkája kapcsolódik a végzettségéhez - a pályaelhagyók aránya csupán 18 százalék.
(Forrás: hir6.hu)
(www.edupress.hu)

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 11. csütörtök, 19:38  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megalakult az IKSZ XIII. kerületi alapszervezete

 

Az IKSZ "Szólj bele a közéletbe!" országos kampánya keretében 2011. július 15-én megalakult az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség  XIII. kerületi alapszervezete. Az alakuló ülésen részt vett Azbej Tristan Közép-Magyarországi Régióért felelős alelnök és Kovács Péter szervezetépítésért felelős alelnök is.

Miután az alelnökök ismertették a megalakuláshoz szükséges tudnivalókat és felvázolták az IKSZ felépítését az új tagoknak, a résztvevők Bordács Bálint elnökjelölt beszédét hallgathatták meg, melyben ismertette a  XIII. kerülettel kapcsolatos jövőbeli terveit, az összefogás fontosságát, majd átadta a szót Nyitrai Zoltán és Kiss Zsófia alelnökjelölteknek, illetve Izsó Borbála titkárjelöltnek. Miután a tagok meghallgatták a jelöltek bemutatkozását, következő programpontként a szavazás következett. Egyhangú szavazással a XIII. kerületi IKSZ elnöke Bordács Bálint lett. A résztvevők alelnöknek választották Nyitrai Zoltánt és Kiss Zsófiát, az alapszervezet titkára pedig Izsó Borbála  lett. Ezután az este jókedvű beszélgetéssel, politizálással folytatódott.