FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kaposvár lakhatási, Zalaegerszeg tanulmányi támogatást ad

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

 

Más városban tanuló egyetemistái, főiskolásai számára írt ki pályázatot a kaposvári önkormányzat kollégiumi férőhely biztosítására, illetve lakhatási támogatásra. Zalaegerszeg önkormányzata pedig két féléven keresztül átvállalja a költségtérítés díját azoktól a hallgatóktól, akik a helyi műszaki felsőoktatásba sikerrel jelentkeznek a pótfelvételi eljárás keretében - adta hírül az MTI.

Kaposvár önkormányzata 40 millió forintot különített el a következő tanévre különböző ösztöndíjakra, például a más városban tanuló egyetemisták, főiskolások kollégiumi, illetve albérleti díját kívánják finanszírozni az összegből. A pályázatra állandó kaposvári lakóhellyel rendelkező fiatalok jelentkezhetnek, akik nappali tagozaton tanulnak egy felsőoktatási intézményben, és családjukban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum kétszeresét, ami jelenleg 57 ezer forint. Az önkormányzat például 50 kollégiumi helyet biztosít Pécsett, albérletre pedig 104 főnek tud támogatást adni.

Pótfelvételizők tandíját vállalja át Zalaegerszeg
Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere elmondta, az önkormányzat úgy döntött, hogy támogatni kívánja a zalaegerszegi műszaki felsőoktatás hallgatói utánpótlásának biztosítását, ezért átvállalja a pótfelvételi eljárás keretében bejutó valamennyi hallgató költségtérítési díját - két félévig. Ez 180 ezer forintot jelent hallgatónként. Ahogy az alpolgármester szavaiból kiderült, a város számára kiemelt jelentőségű a helyi műszaki felsőoktatás, vagyis a mechatronikai mérnöki képzés, amely a Nyugat-magyarországi Egyetem Gépészeti és Mechatronikai Intézetének keretében működik Zalaegerszegen. A jól képzett mérnökök iránt rendkívül nagy a kereslet a munkaerőpiacon, az eddig végzett hallgatók száz százaléka el tudott helyezkedni a helyben, a megyében vagy a régióban működő vállalatoknál. Az elmúlt tanévvel ellentétben idén nemcsak zalaegerszegiek kaphatják meg a lehetőséget, illetve kilenccel többen juthatnak a támogatáshoz, hiszen húsz tanuló részesülhet az ösztöndíjban.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A NIT Elnökségének közleménye

A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

Bővebben...