FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Csökken a felsőoktatásban finanszírozott mester képzés helyek száma?

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Figyelő arról számol be, hogy Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora levelet kapott az oktatási államtitkárságtól, amelyben arról értesítették, hogy az egyetem szeptemberben induló mesterszakjai a kért több százzal szemben mindössze száz államilag finanszírozott helyet kapnak. A Figyelő arról számol be, hogy Mészáros Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora levelet kapott az oktatási államtitkárságtól, amelyben arról értesítették, hogy az egyetem szeptemberben induló mesterszakjai a kért több százzal szemben mindössze száz államilag finanszírozott helyet kapnak.

Ezzel számos szakon veszélybe került a mesterképzés, közel ezer diák sorsa bizonytalan, akik szigorú felvételi vizsgán bizonyították az alkalmasságukat. Hasonló tartalmú levelet kapott a Budapesti Műszaki Egyetem rektora is.
A felsőoktatási kabinet egyelőre nem hozta nyilvánosságra a mesterképzés keresztszámait, de a lap információi szerint az elosztásnál a vidéki egyetemek és főiskolák élveztek előnyt. A 2011-2012-es tanévre vonatkozó kormányrendelet már tartalmazza, hogy az alapszakok esetében, 2010-hez képest húsz százalékkal csökkenti az államilag támogatott keretszámokat a gazdálkodástudományi képzési területen és harminc százalékkal a társadalomtudományi szakok helyeit, de országos szinten a mesterszakokat ez még nem szabad, hogy érintse. További részletek a Figyelőben.

Kálló Izabella inforadio.hu
Módosítás dátuma: 2011. július 07. csütörtök, 20:44  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Bertan Judit a köznevelési államtitkár, a felsőoktatásira várni kell

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával a kormány a jólétet és a testi-lelki egyensúly erősítését közvetlenül érintő területeket együttesen szeretné irányítani - mondta el Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere. Fontosnak tartja a család és a közszolgálat területén az életpályák megerősítését. "Újragondoltuk a minisztérium szerkezetét, melyben fontos a kereszténydemokrata karakter, ezért a frakcióban több államtitkár is a KDNP-ből származik" - foglalta össze az államtitkárjelölteket bemutató június 10-ei sajtótájékoztatón.

Bővebben...