FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egy hét múlva kezdődik a vakáció

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Már csak egy hét van hátra az idei tanévből, jövő csütörtökön kezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákoknak sok tábor és színes programok ígérnek kikapcsolódást.
Egy hét múlva kezdődik a vakáció   (MTI)

Az idén hivatalosan június 15-én zárul a tanév az ország általános és középiskoláiban, a diákok 183 napot jártak iskolába. Az oktatási államtitkárság korábbi tájékoztatása szerint nappali rendszerben mintegy 1,3 millió diák ült az iskolapadban, a felnőttoktatásban további 71-75 ezer felnőtt vett részt. A közoktatásban 176.489 pedagógus látta el munkáját a most záruló tanévben.

Az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos május végén jelentette be, hogy a táboroztatás feltételeinek törvényi szabályozását kezdeményezi civil szervezetek javaslata alapján. Mihalovics Péter kiemelte: jelenleg nincsenek szabályozva a táboroztatás műszaki, egészségügyi, pedagógiai, mentálhigiénés feltételei. A miniszteri biztos a táboroztatás keretrendszerének tervezetét a civilekkel együttműködve az őszre készítené el, így jövőre már az új szabályok alapján lehetne táborokat szervezni. A törvényben tisztáznák az alapfogalmakat is, vagyis hogy pontosan mit jelent például a tábor, a táboroztatás és a táborhely.

A közeledő nyári szünettel kapcsolatban a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete arra hívta fel a figyelmet: a települési önkormányzatok kötelező feladata, hogy a vakáció idején gondoskodjanak a dolgozó szülők gyermekeiről. Mint írták, önkormányzati feladat az iskolai napközis ellátásban nem részesülő, különösen a csellengő vagy egyéb okból veszélyeztetett tíz év feletti gyermekek számára nyújtott nappali felügyelet, foglalkoztatás - sport- és egyéb klubfoglalkozás, illetve játszótér, játéktár, játszóház keretében -, továbbá az étkeztetés biztosítása is.

Forrás: MTI

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés