FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Középiskolai felvételik: péntekig jelentkezhetnek az általános iskolások a központi írásbeli vizsgákra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
December 9-ig kell kell leadni a jelentkezésüket azoknak az általános iskolai tanulóknak, akik középiskolai felvételihez központi írásbeli vizsgát szeretnének tenni. A kérelmet azon középiskolába kell benyújtani, ahol a vizsgát meg fogják írni.

A középiskolák egy része egyáltalán nem tart felvételi vizsgát. Ezek az intézmények az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolják, illetve veszik fel a tanulókat.
   
A felvételihez központi írásbeli vizsgát csak a gimnáziumok és a szakgimnáziumok írhatnak elő. Közülük 409 középiskola (azaz a középiskolák 61 százaléka) írta elő egy vagy több feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy februárban ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképp részt kell vennie az írásbeli vizsgákon.

Az Oktatási Hivatal honlapján a Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2016/2017. tanév) menüpontban a központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás menetével kapcsolatos minden információ megtalálható. Itt megtalálhatók a központi írásbeli felvételi vizsgát szervező intézmények listái, és letölthetők a vizsgákra való jelentkezési lapok is.   

A központi írásbelit szervező iskola minden hozzá forduló tanuló jelentkezését köteles fogadni. Egy tanuló csak egy középiskolába jelentkezhet vizsgára.
   
A magyar nyelvből és matematikából készített központi írásbeli vizsgatesztek elsősorban nem tantárgyi, lexikális tudást mérnek, hanem azokat a képességeket és készségeket, amelyek a középiskolában való eredményes továbbtanuláshoz szükségesek. Az Oktatási Hivatal honlapján megtalálható korábbi feladatsorok segíthetik a felkészülést.

Módosítás dátuma: 2016. december 07. szerda, 12:09  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés