FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ismét az ELTE bölcsész kara lett a Felvi rangsorok legjobbja

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Megjelent a Felvi 2012-es felsőoktatási rangsora; az élen idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara (ELTE BTK) áll, melyet a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Semmelweis Egyetem egy-egy orvosi kara követ. Mától kapható a HVG Diploma különszáma részletes rangsorokkal a tíz képzési területről.

Már évek óta az ELTE BTK vezeti a felsőoktatási rangsort, nem alakult ez másképp idén sem. A Felvi 2012-es rangsora szerint a második helyre a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Kara került, amely a tavalyi eredményéhez képest 13 helyet javított. A harmadik helyen a Semmelweis Egyetem, míg a negyedik helyen a Szegedi Tudományegyetem orvosi kara áll. 
Az ötödik helyre a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Kara került, ezt követi a Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Debreceni Egyetem bölcsészkara, amely tavaly még a huszonötödik helyen állt a rangsorban. A tíz legjobb közé került az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara, a szegedi egyetem bölcsészkara, valamint a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Kossuth Lajos Hadtudományi Kara is. 
Az összesített kari rangsort minden évben az oktatók és a hallgatók teljesítménye alapján állítják össze. Az idei adatok szerint a legjobb oktatók a pécsi orvosi karon tanítanak, míg a legkiválóbb hallgatók a Corvinus Gazdálkodástudományi Karán tanulnak. 
(Forrás: eduline.hu) 
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2011. november 22. kedd, 19:31  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Magyarországi Szülők Országos Egyesületének közleménye a táboroztatásról

A táboroztatási kampány eltereli a figyelmet a helyi önkormányzatok ellátási kötelezettségéről, és az államilag támogatott gyermeküdültetés szükségességéről!

Törvény készül a táborozás szabályozásáról, de minek? A "táboroztatás" a profitorientált vendéglátás egyik legális formája, amelyeket a különböző rendeletek szabályoznak, azokat kell szigorítani! Újabban az iskolarendszerű oktatásban részt vevő gyermek- és ifjúsági korosztály a turizmusipar üzleti szereplőjévé (fogyasztójává) lépett elő.

Bővebben...