FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

2011 őszén elinduló ingyenes képzési program

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Doktoranduszok Országos Szövetsége képzési programot indít, melynek célja a doktori programokban nem szereplő, de szerintünk fontos ismeretek és kompetenciák elsajátítása.

Szeretnénk felhívni a figyelmet 2011 őszén elinduló ingyenes képzési programunkra is, melyről az előadás helyszínén szívesen szolgálunk további információval:

A Doktoranduszok Országos Szövetsége képzési programot indít, melynek célja a doktori programokban nem szereplő, de szerintünk fontos ismeretek és kompetenciák elsajátítása. Szervezett keretek között, képzett szakemberek bevonásával és a résztvevők saját előzetes tudásának mozgósításával próbálunk lehetőséget teremteni arra, hogy a doktoranduszok fejlesszék saját szociális, kommunikatív, oktatói kompetenciáikat, a pályázatírással és projektmenedzsmenttel kapcsolatos készségeiket, rendszerezzék és alkalmazzák jogi ismereteiket és szélesítsék nézetrendszerüket a családi léttel és az ott felmerülő konfliktusokkal kapcsolatban. A képzés befejezésével a résztvevők képesek lesznek felismerni további sajátos képzési szükségleteiket, megismerik a továbblépés módozataival, az igénybe vehető segítség típusait. A fent felsorolt területeken képesek lesznek érdeklődésüknek és alapvető feladatainak megfelelő munkálatokban eredményesen részt venni, önállóan tervezni, szervezni és értékelni tevékenységüket.

A képzés tervezett témái a következők:

  • pályázatírás és projektmenedzsment,
  • szociális készségfejlesztés,
  • kommunikációs készségfejlesztés,
  • oktatói kompetenciák fejlesztése,
  • felsőoktatással, munkavállalással kapcsolatos jogi ismeretek,
  • magánéleti szerepkonfliktusok megoldásai, konfliktuskezelés.

A képzés helyszíne Budapest. A konkrét helyszíneket a Tudományos Ismeretterjesztő Társulattal való együttműködésben az egyesület Bródy Sándor utcai épülete (Budapest 1088, Bródy Sándor u. 16.) és az Uránia Csillagvizsgáló (1016 Budapest, Sánc u. 3/b.) adja.

A képzés 10 alkalommal valósul meg 2011 októbere és 2012 áprilisa között. A résztvevők tervezett száma alkalmanként 25-30 fő.

Forrás: Timár Noémi

http://dosz.hu/tartalomkezelo/tartalom/2010_oszen_elindulo_ingyenes_kepzesi_program

Módosítás dátuma: 2011. november 14. hétfő, 11:02  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Új Nemzedék Jövőjéért Program a VOLT-on!

A VOLT nemcsak szórakozás, nemcsak buli és party.time, van itt helye és tere az értelmes napközbeni beszélgetéseknek és diskurzusoknak is. Annyi a program, már napközben is, hogy nehéz az ember dolga…több helyre mégsem tudok menni. Ma az európai roma keretstratégia mellett délután az ifjúságpolitika volt a terítéken. Menni vagy maradni? – Ifjúságpolitika Magyarországon ez a fő keret, s mindennap más-más beszélgetések hívják a ‘más-nap’os hallgatóságot és újra magukhoz térő fesztiválozókat.

Bővebben...