FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kiegészítették a felsőoktatási felvételi tájékoztatót

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Kiegészült a jövő februárban induló képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztató, a változásokat az érdeklődők a felvi.hu oldalon és a felsőoktatási intézmények oldalán találhatják meg. A keresztféléves képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni.

A kormany.hu oldalon közzétett tájékoztató szerint a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2012. februárban induló képzések című kiadvány kéziratának nyomdai leadása után egy új mesterképzési szak, a pénzügy indítására kapott lehetőséget a Szegedi Tudományegyetem, ezt ezúton hirdetik meg. Ugyancsak a felvi.hu-n lehet megtalálni azokat a jelentkezéshez szükséges egyéb információkat, bizonyos esetekben a megjelent adatok korrekcióját, amelyek szükségesek a megalapozott felsőoktatási felvételi jelentkezéshez. Felhívták a figyelmet arra, hogy a tájékoztató mellett minden érdeklődő nézze meg az érintett felsőoktatási intézmények honlapját, illetve a felvi.hu honlapot, ahol a módosításokról és tudnivalókról további információkat találhat. A 2012. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás jelentkezési határideje 2011. november 15. Az egyházi felsőoktatási intézmények hitéleti képzéseire azonban nem ezek a határidők vonatkoznak, illetve azokra nem a központilag kiadott felsőoktatási felvételi jelentkezési lapon kell jelentkezni. A felsőoktatási felvételi eljárásban minden jelentkezőnek kilencezer forint alapdíjat kell fizetnie, ez három képzés megjelölését foglalja magában. Aki további képzésekre jelentkezik, annak jelentkezési helyenként kétezer forint kiegészítő díjat kell fizetnie. Aki olyan képzésre jelentkezik, ahol a felsőoktatási intézmény alkalmassági, gyakorlati vagy felvételi vizsgát tart, attól a felsőoktatási intézmény külön eljárási díjat kérhet. Ennek összege maximum négyezer forint lehet. Ugyanazon képzés államilag támogatott és költségtérítéses formája egy jelentkezési helynek minősül a felvételi eljárási díj szempontjából. A felvételi eljárási díj kiszámításához a jelentkezők segítséget találhatnak a www.felvi.hu honlapon. A hátrányos, valamint halmozottan hátrányos helyzetű jelentkezők a felsőoktatási felvételi jelentkezési lappal vagy az elektronikus jelentkezéskor benyújtott kérelem és igazolások alapján - többletpontra való jogosultság esetén - 50 vagy 100 százalékban mentesülnek a kilencezer forintos alapdíj megfizetése alól. Azoknak a jelentkezőknek, akik a felsőoktatásról szóló törvényben meghatározottak szerint megfelelően igazolják a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetet, nem kell a felsőoktatási felvételi jelentkezésükkor megfizetniük az alapdíjat.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Idén is sikeres volt a Kormányzati Karrier Expo

Óriási népszerűségnek örvendett az immáron második alkalommal megrendezett, a közigazgatási pályát, mint vonzó karrierlehetőséget népszerűsítő Kormányzati Karrier Expo. Október 15-én rengeteg érdeklődő fiatal látogatott ki a Millenárison megrendezett rendezvényre.
A ReGeneráció programsorozat részeként életre hívott Kormányzati Karrier Expo idén is színes, változatos programokkal várta a közigazgatás iránt érdeklődő, főleg egyetemista és pályakezdő fiatalokat. A rendezvény során az Expóra látogatók közvetlen élményekkel nyerhettek betekintést a közigazgatási pályába és megismerkedhettek a kormányzat kiemelt témáival is.

Bővebben...