FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pénteken kezdődik a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Pénteken kezdődik és egy hétig tart a Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója, amelyre 17 országból 450 - 16 és 20 év közötti - magyar származású fiatalt várnak - mondta keddi sajtótájékoztatóján Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

A fiatalokat Gödöllőn, Szentendrén és Budapesten sétahajózás, strandolás és táncház is várja. A programok célja, hogy a világ különböző pontjairól érkező magyar származású fiatalok megismerjék egymást - fogalmazott Répás Zsuzsanna.

A Kárpát-medencéből, Európa más országaiból, valamint Kanadából, az Egyesült Államokból és Uruguayból érkező fiatalok részt vesznek az augusztus 20-ai ünnepi rendezvényeken, és zenés-táncos előadásokat tartanak Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére.

A program házigazdája Gödöllő. Gémesi György, a város polgármestere az uniós elnökséghez mérhető "gigantikus" rendezvénynek nevezte az eseménysorozatot.

A csaknem félezer magyar származású fiatal háromnegyed része először érkezik Magyarországra. A programok költségeinek 90 százalékát a Bethlen Gábor Alapból finanszírozzák a szervezők.forrás:mti

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 17. szerda, 08:49  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalok szabadidő-szervezésében segít a Cserkészszövetség

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Cserkészszövetség "A közösség érték! Az iskolai közösségfejlesztés gyakorlata" címmel szervezett konferenciát március 27-én. A konferencia az ország több pontján indított ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzés alapja, melynek célja a résztvevők ismereteinek és módszertani tárházának gazdagítása az olyan értékproduktív szabadidős-programok megvalósítása érdekében, amelyek fókuszában a közösségfejlesztés áll.

Bővebben...