FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Erdélyből Felvidékre

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) 5 tagú küldöttsége Felvidékre látogatott a Via Nova Ifjúsági Csoport meghívására. A felvidéki ifjúsági szervezet tagjaival legutóbb a magyarországi Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) által szervezett debreceni Nemzetpolitikai Jamboreen találkoztunk, s itt került sor a meghívásra is.
Július 1–3. között során közel 1500 km-et utazott a MIT küldöttsége aKolozsvár – Budapest – Komárom – Dunaszerdahely – Léva útvonalon. Dunaszerdahelyen ellátogattunk a Magyar Kortárs Művészetek Galériájába, ahol az aktuális tárlatot tekintettük meg, majd Karaffa Attila dunaszerdahelyi önkormányzati képviselő megmutatta az Art Ma Galériát is, ahol a Dunaszerdahely képekben kiállítást néztük meg, így a város múltjával is ismerkedtünk, majd a beszélgetés során annak jelenével is.
A lévai találkozón a helyi fiatalok megosztották tapasztalataikat a népszámlálással kapcsolatban. Az egyeztetés során ismertették a Lévai járás helyzetét is, a szórványvidék problémáit, majd az erdélyi tapasztalatokra alapozva, ötleteket, terveket szőttünk. A megbeszélést, egyeztetést egy széles körben népszerűsített Magyar buli követte. Ezeket a Felvidéki Magyar bulikat 3–4 havonta szervezik, és nagy népszerűségnek örvendenek, melyre a járásból több mint 100–150 fiatal gyűl össze, mely a szórványközösség életében nagy eseménynek számít.
MIT Sajtóiroda (Józsa Örs István)

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 05. péntek, 09:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

200 milliárd forint segíti a fiatalok elhelyezkedését 2014 és 2020 között

A 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési időszakban Magyarország a foglalkoztatási célokra rendelkezésére álló 600 milliárd forint egyharmadát a 15-24 éves fiatalok munkaerő-piaci helyzetének javítására szeretné fordítani, és ezzel mintegy 150 ezer fiatal munkába állását segíti majd - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikai államtitkára pénteken Budapesten.

Bővebben...