FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az erdélyi ODFIE közelgő 2011 évi nyári rendezvényei

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Kedves barátaink!

Az ODFIE közelgő 2011 évi nyári rendezvényeiről az alábbi tudnivalókat ismertetjük.

 

 

  1. XV. Színjátszó találkozó, Szabéd, július 28-augusztus 1.

Bejelentkezési határidő: július 15., péntek (július 7., csütörtök – abban az esetben, ha igényeltek segítséget a darab kiválasztásánál, betanulásánál). A benevezés tartalmazza az általatok bemutatandó darab címét, időtartamát (hány perces?), a szereplők létszámát, az igényt a segítséghez, a kísérők és műélvezők számát, egyikőtök elérhetőségét (e-postacím és telefonszám), valamint azt, hogy milyen kellékekre lesz szükségetek. Ezeket a www.szinjatszo.odfie.hu internetes oldalon található bejelentkezési íven tölthetitek ki. Igen, ez azt jelenti, hogy az idén a színjátszónak saját honlapja lesz, itt minden más információt megtalálhattok, valamint kérdéseket tehettek fel a szervezők számára. A honlap július 5-től lesz elérhető, keressétek! Addig is, és ezután is bármikor, küldhettek levelet a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, és mi minden kérdéseteket megválaszoljuk.

A csapatok előzetesen, otthon állítsanak össze egy 2-3 perces előadást. Ez tartalmazhatja a darabotok, csapatotok rövid bemutatását, bármit használhattok, kellékeket, zenét, a lényeg az, hogy interaktív legyen. Emellett a tavalyi évhez hasonlóan, készítsetek az idén is egy zászlót (1 x 1,5 méter), amely a felvonulás hangulatához járul majd hozzá. A legsikeresebbeket majd a színjátszó résztvevői díjazzák.

Az idei színjátszó találkozó részvételi díja: fellépőknek 30 lej, műélvezőknek előzetes bejelentkezésesetén (azaz július 15-ig) 40 lej, a helyszínen pedig 50 lej.

A tavalyi első díjas kökösi egyletből húsz személy ingyenesen vehet részt az idei rendezvényen.

 

Ha bármilyen más kérdésetek van, keressétek nyugodtan Fülöp Júliát (tel.: 0747586514, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ) vagy Gergely Noémit (tel.: 0740693741,  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), a színjátszó találkozó témagazdáit, akik mindenben a rendelkezésetekre állnak.

 

2. A Székelyudvarhely melletti Szejkefürdőn idén is megszervezik az Unitáriusok találkozóját, augusztus 13-án. E rendezvényre elvárunk minden egylettagot, különösen azokat, akiknek egyházközsége autóbuszt indít a helyszínre. Aki teheti, öltsön magára népviseletet.

 

3. XXXV. Erdélyi Unitárius Ifjúsági Konferencia, Bölön, augusztus 25–28.

Idei csúcsrendezvényünk témája az egyleti évre kiválasztott téma, vagyis Hagyomány és haladás (tegnapom holnapja). A csütörtök este kezdődő nyitó istentisztelet és köszöntő beszédek után a település sajátosságainak ismertetése, majd a helybeli ifjúsági egylet műsora következik. A nyitó napot tábortűz zárja. Péntek délelőtt az áhítatot a témával kapcsolatos előadások követik, majd kiscsoportokban bontjuk részleteire a központi témát. A délutáni szabadidős program keretében kézműves foglalkozásokat, filmklubot, sporttevékenységeket ajánlunk, majd a napot bállal zárjuk. A szombat délelőtti áhítat után további előadásokat hallgathatunk, melyet egy újabb kerekasztal-beszélgetés követ. Ebéd után a szokásos vetélkedőre, majd esti áhítatra kerül sor. Éjszaka bulival űzzük a sötétséget. A vasárnapi záró-istentisztelet után kopjafa-avatás, ebéd és oklevél-kiosztás zárja a rendezvényt.

Annak érdekében, hogy az idei csúcsrendezvényünk lezajlása is rendben és méltóságteljesen történjen, arra kérünk, csak olyan fiataloknak ajánljátok a részvételt, akik viselkedéséért helyi egyletvezetőkként felelősséget tudtok vállalni. A részvételi feltételeket megszegő, rendetlenkedő konferenciázók eltávolításáról kénytelenek leszünk gondoskodni.

A hatékonyabb tervezhetőség érdekében a részvételre készülők legkésőbb augusztus 10-ig awww.konferencia.odfie.hu internetes oldalon jelentkezhetnek. A részvételi díj személyenként a három napra előzetes bejelentkezés esetén 40 lej, a határidő utáni és a helyszínen jelentkezőknek 50 lej. Az útiköltséget ez alkalommal is próbáljátok meg egyházközségetek támogatásából, vagy más forrásokból fedezni. Abból a célból, hogy pénzhiány miatt egyetlen „oda való” fiatal részvétele se hiúsuljon meg, az Ifjúsági Egylet és a Gondviselés Segélyszervezet költségvetéséből szükség szerint kb. 20 rászoruló ifjú részvételi díját tudjuk részben vagy teljesen fedezni. A személyenkénti kéréseket rövid, de megfelelő indoklással, a bejelentkezéssel együtt kérjük elküldeni (szintén augusztus 10-ig).

Bölön megközelítési lehetőségei:

Nyugati irányból érkezőknek: Kolozsvárról a 9:50-kor induló 1746-os számú gyorsvonatot ajánljuk, amely 10:47-kor halad át Aranyosgyéresen, 11:04-kor Székelykocsárdon, 11:39-kor Tövisen, 12:49-kor Medgyesen, majd 13:34-kor érintve Segesvárt 14:55-kor érkezik meg Ágostonfalvára. Ágostonfalváról külön autóbuszjárat szállítja a konferenciázókat a helyszínre. Marosmente és Székelyudvarhely irányból érkezőknek a Marosvásárhelyről 10:30-kor induló autóbuszt ajánljuk, amely 11:15-kor érinti az iszlói eltérőt, 11:50-kor Szovátán áthaladva 13:00-kor érkezik meg Székelyudvarhelyre. Itt csatlakozhatnak a székelyudvarhelyiek, majd innen 13:15-kor ugyanazon autóbusszal továbbindulva 14:30-kor Vargyason áthaladva érkeznek meg 14:45-kor Barótra. Barótról 16:10-kor indul menetrendszerinti járat Bölönbe, ez 17:00-kor érkezik a helyszínre. Sepsiszentgyörgyirányából érkezőknek a 15:55-kor Sepsiszentgyörgyről induló autóbuszt ajánljuk, amely 17:15-kor érkezik meg Bölönbe. A Brassó irányból érkezőknek a Brassóból 16:10-kor induló 3503-as számú személyvonatot ajánljuk, amely 16:44-kor érkezik meg Szászmogyorósra, innen külön autóbuszjárat szállítja Bölönbe az utazókat.

Ha bármilyen más kérdésetek van, július közepétől bátran kattintsatok a www.konferencia.odfie.huoldalra, vagy keressétek Tőkés Lehelt (0747466195, 0733505892;) vagy Popa Ilonát (0733505878,), a két főszervezőt.

Reméljük, minél többen találkozunk a fenti rendezvényeken!

Emlékezetes és jó nyaralást kívánva, szeretettel üdvözlünk:

 

Fülöp Júlia                                        Popa Ilona                                  Tőkés Lehel

ifjúsági lelkész, szervező                              társelnök                                     társelnök

 

 

 

Kolozsvár, 2011. június 30.

Módosítás dátuma: 2012. június 07. csütörtök, 11:07  

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés