FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

4,3 millió eurós támogatás az Erasmus+ ifjúsági területén

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Összesen több mint négymillió euró jut az Erasmus+ program ifjúsági területére 2015-ben - jelentette be Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára az EVS Live rendezvényén december 13-án Budapesten.

Schanda Tamás elmondta: az Erasmus+ néven indult el 2014 elején az Európai Unió együttműködési programja, amely az oktatást, a képzést, valamint az ifjúsági területet és a sportot is magában foglalja. A program 2014-2020-ig tartó időszakában a 14,7 milliárd eurós támogatás 10 százaléka az ifjúsági terület számára van elkülönítve uniós szinten. Ez 500 ezer fiatal és ifjúsági szakember nemzetközi tapasztalatszerzését teszi lehetővé. A program keretében (oktatás, képzés, ifjúságügy területén) Magyarországra 2014-ben összesen 31 millió euró támogatás érkezik, az ifjúság és sport területén 2014-ben Magyarországon ez 4,3 millió euró forrást jelent.

Schanda Tamás kiemelte, hogy a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézeten belül működő Erasmus+ Ifjúsági Programiroda adatai szerint 2014-ben Magyarországon összesen több mint négymillió euró támogatásban részesültek az ifjúsági területen pályázó szervezetek. A beadott pályázatok átlag 40 százaléka, összesen 168 projekt kapott támogatást.

Az Európai Önkéntes Szolgálat keretében 2014-ben 1,2 millió euró forrás került kiosztásra, 50 támogatott pályázatnak. Az EVS keretében tavaly csaknem 400 magyar fiatal töltött hosszabb-rövidebb időt külföldön önkéntesként, és csaknem 300 külföldi fiatal érkezett hazánkba különböző civil szervezetekhez önkéntesnek. A legnépszerűbb célországok az elmúlt év adatai szerint Németország, Spanyolország és Törökország voltak, nálunk pedig a legtöbb külföldi önkéntes német, spanyol és olasz fiatal volt.

(Forrás: kormany.hu), (www.edupress.hu)
Módosítás dátuma: 2014. december 15. hétfő, 22:52  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés