FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az OH elfogadja a külföldi érettségit helyettesítő igazolásokat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzéséről szóló okleveleket nem kapják meg időben egyes határon túli diákok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) július 21-én az MTI-vel.

Balog Zoltán tárcavezető július 21-én a román oktatásügyi miniszternek küldött levelében azt írta, a román középiskolákban végzett diákoknál általános probléma, hogy a vizsgaközpontok nem állították ki határidőre az érettségi bizonyítványukat, e helyett egy igazolást kapnak. Így a magyar felsőoktatási intézményekbe felvételizők csak ezzel tudják igazolni érettségi vizsgájuk sikerességét.

Az Emmi július 21-ei közleményében azt írta: az Oktatási Hivatal eljárásrendje nem változott a külföldi dokumentumok elfogadása kapcsán, és a hivatal mindent megtesz azért, hogy az itthoni felsőoktatási intézményekbe jelentkező határon túli magyar diákoknak pontszámot számítsanak.

Jelezték: az érettségit ideiglenesen helyettesítő igazolások feldolgozása folyamatos, a befogadás tényéről az Oktatási Hivatal értesíti az érintetteket.

Balog Zoltán a román oktatási miniszternek írt levelében tájékoztatást kért a megoldási lehetőségekről és tájékoztatta arról, hogy az Emmi is megtesz mindent azért, hogy ne érje sérelem az érintett diákokat, ezért az Oktatási Hivatalt az igazolások befogadására szólította fel.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalok elvándorlása nem visszafordíthatatlan

A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Budapesten, a Fidelitas országos kongresszusán hangsúlyozta: nem adminisztratív eszközökkel kell megakadályozni, hogy külföldre menjenek a fiatalok.

A magyar politika feladata, hogy olyan bővülő munkaerő-piaca legyen az országnak, ahová szívesen visszajönnek a magyar fiatalok, és szívesen jönnek fiatalok más uniós országokból is - jelentette ki.

Navracsics Tibor elmondta: nem hisz az önálló ifjúságpolitika mint kormányzati politika létjogosultságában, hisz viszont abban, hogy léteznie kell egy ifjúságpolitikai programnak, amely az új nemzedék, az ifjúság szempontjából fogalmazza meg a kormányzati politikai gondolatokat.

Hangoztatta: a Fidelitas olyan nemzedéki tömörülés, amely a közélet mellett köteleződik el, és ez óriási érték.Fotó: Burger Zsolt{jcomments on}

Bővebben...