FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az OH elfogadja a külföldi érettségit helyettesítő igazolásokat

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Oktatási Hivatal elfogadja azokat az igazolásokat, amelyeket azért adtak ki, mert az érettségi megszerzéséről szóló okleveleket nem kapják meg időben egyes határon túli diákok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) július 21-én az MTI-vel.

Balog Zoltán tárcavezető július 21-én a román oktatásügyi miniszternek küldött levelében azt írta, a román középiskolákban végzett diákoknál általános probléma, hogy a vizsgaközpontok nem állították ki határidőre az érettségi bizonyítványukat, e helyett egy igazolást kapnak. Így a magyar felsőoktatási intézményekbe felvételizők csak ezzel tudják igazolni érettségi vizsgájuk sikerességét.

Az Emmi július 21-ei közleményében azt írta: az Oktatási Hivatal eljárásrendje nem változott a külföldi dokumentumok elfogadása kapcsán, és a hivatal mindent megtesz azért, hogy az itthoni felsőoktatási intézményekbe jelentkező határon túli magyar diákoknak pontszámot számítsanak.

Jelezték: az érettségit ideiglenesen helyettesítő igazolások feldolgozása folyamatos, a befogadás tényéről az Oktatási Hivatal értesíti az érintetteket.

Balog Zoltán a román oktatási miniszternek írt levelében tájékoztatást kért a megoldási lehetőségekről és tájékoztatta arról, hogy az Emmi is megtesz mindent azért, hogy ne érje sérelem az érintett diákokat, ezért az Oktatási Hivatalt az igazolások befogadására szólította fel.
(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Atombázisból ifjúsági tábort építenének

 

Építészekkel, tervezőkkel és ingatlanfejlesztőkkel egyeztet a Keresztény Ifjúsági Szállások Szövetsége a nagyvázsonyi Kis Moszkvának nevezett objektum ügyében. A szervezet jelezte, diáktáborrá alakítaná a két évtizede üresen álló, lepusztult volt szovjet katonai komplexumot. A helyi önkormányzat 2006 óta ötletel, s 2008-ban a Honvédelmi Minisztérium is hozzájárult, hogy ingyenesen megkapják a területet, azóta célzottan keresik a befektetőt. Ha az elképzeléseket a kormány is támogatja, még az idén megkezdődhet a beruházás, és jövő nyáron megérkezhetnek az első gyermekcsoportok.

Bővebben...