FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Az MTVA elindította a Külhoni Magyar Sajtószolgálatot

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

Elindította csütörtökön a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a Külhoni Magyar Sajtószolgálatot (KMS), így a kms.mtva.hu honlapon külhoni magyar társadalmi és politikai szervezetek, egyházak és nemzetpolitikai szempontból kiemelt intézmények tehetnek közzé híreket, közleményeket.


 

Az MTVA közleményében emlékeztet arra, hogy Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója Tusnádfürdőn július 25-én jelentette be a KMS augusztusi elindítását. A 24. bálványosi szabadegyetem Összefogás a Kárpát-medencében című rendezvényén a médiavezető elmondta, hogy az MTVA mintegy 200 szervezetet keresett meg és kért fel a KMS-ben való részvételre. A kms.mtva.hu honlapon, a Kós Károly Kollégium szellemi védnöksége alatt működő fórumot az MTVA hírügynökségi területe gondozza.

A KMS a magyarság közös információs tere kíván lenni, amelyben a külhoni magyarok életét meghatározó és formáló szervezetek a nemzeti hírügynökség közvetítésével tudják híreiket megosztani a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő magyarsággal - írták a közleményben.
 

A KMS legfontosabb partnerei a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács tagszervezetei, a nemzeti jelentőségű intézmények köréből a külhoni intézmények (egyetemek, tudományos intézetek), valamint a határon túli magyar egyházak. Hozzáteszik: a fórum várja azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését is, amelyek a KMS céljaival egyetértenek, szabályzatát elfogadják. Az érdeklődők a honlapról tölthetik le a sajtószolgálat szabályzatát.

MTI Sajtóadatbank

Módosítás dátuma: 2013. augusztus 14. szerda, 11:54  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Összefogás az ifjúsági munkanélküliség csökkentéséért

Milyen kompetenciák szükségesek ma ahhoz, hogy az oktatás világából kilépő fiatalok el tudjanak helyezkedni a munka világában? Hogyan lehet támogatni őket ezen az úton? Mi áll a rendkívül magas ifjúsági munkanélküliség hátterében? Hogyan lehetne ezt csökkenteni? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megrendezett VII. Országos Tanácsadó Konferencia 10. szekciójában október 30-án. Dilemmák a tanácsadásban cím alatt mentorok, egyetemi oktatók, pedagógusok, tanácsadók, oktatási szakértők és főiskolai hallgatók vitatták meg a problémákat. Megoldásként arra jutottak, hogy minden érintettnek: a felsőoktatásnak, a tanácsadásnak és a vállalatoknak is össze kell fognia annak érdekében, hogy megkönnyítsék a fiatalok munkavállalását.

Bővebben...