FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ingyenes online tanfolyamot indít az MIT

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A Massachusetts Institute of Technology tavasszal indítja el első ingyenes online kurzusát, amit biológia, matematika és fizika tanfolyamok követnek majd. A hallgatók papírt is kapnak arról, hogy az MIT-n mit tanultak, de az más lesz, mint ami a nappali szakos hallgatóknak jár.

A világ egyik legjobb műszaki egyeteme márciusban egy elektronika kurzussal indítja el [1] az MITx projektet [2], ami egy teljesen automatizált oktatási rendszer lesz. Az amerikai egyetem le akarja dönteni az oktatás korlátait, mégpedig azzal, hogy az új tanfolyamukra a világ bármely részéről lehet jelentkezni, nincsenek felvételi követelmények, és a sikeresen levizsgázó hallgatók kapnak egy papírt arról, hogy az MIT-re jártak.

A 6.002x Circuits and Electronics elnevezésű tanfolyam az ugyanilyen nevű, nappali szakosoknak tartott kurusra épül. Ez nem egy lebutított változat, az egyetem legalábbis azt mondta, hogy a képzés intenzitásán nem változtattak. A fő különbség az, hogy az MITx-es [3] változatban virtuális laboratórium, elektronikus jegyzetek, online csevegőszobák és videók segítik a tanulókat. A hallgatónak hetente 10 órát kell majd a kurzussal foglalkoznia, ami egészen júniusig tart.

Tesztüzem indul

Rafael Reif, az MIT igazgatója elmondta, ebben a kísérletben elsősorban azt vizsgálják meg, hogy mely tananyagokat tudják az interneten eljuttatni a hallgatókhoz, és melyeknél fontos, hogy a diák személyesen is találkozzon a tanáraival. Reif professzor szerint az online előadások elsősorban dolgozók továbbképzésére lesznek alkalmasak.

Ugyanakkor az egyetemnek arra is választ kell találnia, hogy az online kurzusok milyen viszonyban lesznek a hagyományos nappali képzéssel, amelyek az Egyesült Államok legjobb egyetemein évente akár 50 ezer dollárba is kerülhetnek. Az MIT másfajta oklevelet ad a távoktatás résztvevőinek és a nappali szakos hallgatóknak, és az online tananyagokat természetesen a saját diákjai számára is elérhetővé teszi.

Az egyetem támogatóktól kapott több millió dollárt a projektre, és abban bízik, hogy talál még olyan adakozókat, akiknek szimpatikus a tudományos ismeretek ily módon történő terjesztése. Egyébként az MIT saját alapítványának jelenleg 8,5 milliárd dollárja van

Forrás: Index
Módosítás dátuma: 2012. február 16. csütörtök, 20:46  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Kolozsvárra érkezik a magyar kormány konzultációsorozata

Rólad szól! – párbeszéd a fiatalokkal néven indított konzultációsorozatot a magyar kormány, mely során a fiatalok megismerhetik az eddig megtett intézkedéseket, az ezekből fakadó lehetőségeket és elmondhatják véleményüket, javaslataikat, igényeiket a jövő ifjúságpolitikáját érintően. A konzultáció lebonyolításával az Új Nemzedék Központot bízta meg az EMMI Család- és ifjúságügyért Felelős Államtitkársága.

Bővebben...