FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Elindult a Nemzeti Regiszter

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Célunk az, hogy identitásukban megerősítsük azokat a magyarokat, akik szétszóródva élnek a világban – fogalmazott Semjén Zsolt a Nemzeti Regiszter megnyitásáról szóló sajtótájékoztatóján.
A mai napon elindult a Nemzeti Regiszter, amely lehetővé teszi, hogy a magyarság bármely részét elérjük – mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. Hozzátette: a Nemzeti Regiszter megerősíti a magyar szervezetek vonzáskörzetén kívül élő magyarok magyarságtudatát, identitását.

Továbbá - folytatta - ezáltal meg akarjuk erősíteni az egyetemes magyarságtudatot is annak érdekében, hogy a magyarok számára fontos kérdésekben egy erős egységet tudjunk alkotni. Mivel a migráció harmadik, negyedik generációi már nem mindig beszélnek kiválóan magyarul, a Nemzeti Regiszter honlapja nem csak magyarul, hanem angolul is elérhetővé vált a www.nemzetiregiszter.hu címen. A honlap a tervek szerint spanyolul is olvasható lesz a későbbiekben. Semjén Zsolt elmondta: senkit sem szeretnénk elveszíteni, hiszen nem csak a magyar nyelvben, hanem nemzeti identitásunkban is magyarok lehetnek nemzetünk tagjai.

Azok, akik regisztrálnak a honlapon, hetente hírlevelet kapnak a magyarságot érintő legfontosabb eseményekről – emelte ki. Továbbá az oldal segítséget nyújt a magyar közigazgatással, ügyintézési gyakorlattal kapcsolatos kérdésekben, és a diaszpórák is bemutathatják magukat, eseményeiket megjeleníthetik a honlapon.

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: a honlap és a Nemzeti Regisztert népszerűsítő kisfilmek egyetlen adóforint felhasználása nélkül jöttek létre. Elmondta, hogy minden magyar emberhez el akarnak jutni, így a honosítási eljárás során a legtöbben hozzájárultak ahhoz, hogy felvegyék velük a kapcsolatot, továbbá a magyar szervezetek is részt vállalnak a magyarok elérésében. A honlapon mától bárki regisztrálhat.

(kormany.hu)

Módosítás dátuma: 2011. október 17. hétfő, 21:44  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés