FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyűjtés a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére - az IKSZ Karitatív Munkacsoport felhívása

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 


Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja gyűjtést szervezett a Gergely István atya által vezetett csíksomlyói Csibész Alapítvány lakóinak 2011. június 20. és augusztus 31. között. Az adományokat szeptember 22-25. között adjuk át.

A Csibész Alapítvány gyökerei 1987-re nyúlnak vissza, amikor Gergely István atyát Dr. Jakab Antal gyulafehérvári megyéspüspök Csíksomlyóra helyezte a plébániára. István atya - miután szembesült az ott lévő szegénységgel és kihívásokkal, felismerte, hogy felelősséggel tartozik a sok elhagyott gyermek iránt, ezért eleinte saját lakását osztotta meg a gyerekekkel, majd később a támogatóknak köszönhetően már lakóházakat is tudtak vásárolni.

Az Alapítvány így többszáz árva gyermek és fiatal számára biztosítja a napi megélhetéshez szükséges feltételeket, betegek gondozásáról, moldvai csángókról, és veszélyeztetett terhességű édesanyákról is gondoskodik.

Ebből a mozgalomból nőtt ki a Lazarus Alapítvány, és annak tevékenysége, 2002-ben jött létre a budapesti Csibészek Alapítvány, majd a csíksomlyói Csibész Ifjúsági Egyesület.

Bővebb információ az Alapítvány munkájáról:

Link

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja rendhagyó módon nagyszabású gyűjtést szervez az Alapítvány számára, melyre egész nyáron várjuk a felajánlásokat: taneszközökre (füzetek, tollak, radír, iskolatáska, hegyező, írószerek, stb.), ruhaneműkre, cipőkre (főleg melegebb), könyvekre, játékokra lenne szüksége az egészen kicsi kortól egyetemista korosztályig terjedő fiataloknak.

A Munkacsoport tagjai szeptember 22-25. között, egy négynapos kirándulás keretében személyesen adják át Székelyföldön az adományokat, így lehetőség nyílik rá, hogy minden kedves érdeklődő csatlakozzon a csoporthoz.

Érdeklődni Paulisinecz Sáránál lehet az alábbi e-mail címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy a 06-30-630-3138-as telefonszámon.

Paulisinecz Sára
Karitatív Munkacsoport Vezető

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megalakult az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum

"Egy jól működő államban fontos, hogy kellő figyelmet szenteljenek a fiatal generációra" - közölte Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár az Ifjúsági Szakmai Egyeztető Fórum megalakulásáról szóló március 20-ai sajtótájékoztatón, Budapesten. Bejelentették: új ösztöndíjat vezetnek be szeptembertől, amit a tehetséges sportolók kaphatnak, szemeszterenként 1 millió 250 ezer forint értékben.

Bővebben...